nieuws

Boete voor Van Boom & Slettenhaar Fondsmanagement

Financieel

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aan Van Boom & Slettenhaar Fondsmanagement (VB&S) een bestuurlijke boete van 9.500,- euro opgelegd.

Boete voor Van Boom & Slettenhaar Fondsmanagement

Dat meldt DNB. De boete is opgelegd, omdat VB&S de rapportage over het eerste halfjaar van 2017 niet binnen de voorgeschreven termijn aan DNB heeft verstrekt. De rapportage is niet uiterlijk op 31 juli 2017 ingediend, maar op 4 september 2017.

Hiermee heeft de vastgoedvermogensbeheerder  de Wet op het financieel toezicht (Wft) overtreden. DNB heeft hiervoor op 15 februari 2018 een boete opgelegd. Het hiertegen door VB&S gemaakte bezwaar is door DNB niet-ontvankelijk verklaard. VB&S heeft tegen deze beslissing op bezwaar geen beroep ingesteld.

Het basisbedrag voor overtreding van het betreffende artikel bedraagt 500.000 euro. Bij het bepalen van de hoogte van deze boete heeft DNB onder meer rekening gehouden met de ernst en duur van de overtreding, de mate van verwijtbaarheid, de bijzondere omstandigheden van het geval en de draagkracht van VB&S.

VB&S  is in 1997 opgericht en gespecialiseerd in het structureren en beheren van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers. De organisatie heeft in het verleden een groot aantal vastgoedfondsen gestructureerd en ook weer verkocht. Na een lange, moeilijke periode mede als gevolg van de financiële crisis klom de vastgoedvermogensbeheerder vier jaar geleden uit het dal. 

Reageer op dit artikel