nieuws

Koreanen kopen kantoor Edge Amsterdam West

Beleggingen

Koreanen kopen kantoor Edge Amsterdam West

Een consortium van de Koreaanse investeerders Hana Alternative Asset Management en NH Investment & Securities heeft Edge Amsterdam West gekocht van Edge Technologies.

De aankoop omvat het kantoorgebouw van 47.000 m2 aan de Basisweg 10 in Amsterdam met 659 parkeerplaatsen en het aangrenzende gebouw van 5.500 m2. Warburg-HIH Real Estate adviseerde de kopers en wordt de assetmanager van het complex.

Het uit de jaren ‘70 daterende complex ondergaat een volledige herontwikkeling met een aanpassing van het ontwerp. Naar verwachting is het hoofdgebouw klaar in het voorjaar van 2021 en het bijgebouw midden 2022.

We plannen meer aankopen in Amsterdam

Een nieuw glazen dak gaat een sleutelrol spelen bij de verlichting en het regelen van het energieverbruik. Het pand beschikt over een geoptimaliseerde gebouwschil en ramen van bijzonder hoogwaardig glas. Het wordt uitgerust met thermische energieopslagfaciliteiten en zonnepanelen op het dak.

Het complex is voor tachtig procent verhuurd met een gewogen gemiddelde termijn van veertien jaar. Grootste gebruiker is de gas- en transportnetbeheerder Alliander, gevolgd door APG Group en Intertrust Nederland.

Bovenaan prioriteitenlijst

‘De transactie rechtvaardigt onze strategie om hoogwaardig vastgoed te verwerven via forward funding voor onze klanten’, zegt Matthias Brodesser, hoofd Transaction Management International bij Warburg-HIH Invest. ‘De Amsterdamse kantorenmarkt heeft zich zeer sterk ontwikkeld, zowel wat betreft huurdersvraag als huurprestaties. Daarom plannen we meer aankopen in Amsterdam.’

‘Amsterdam stond helemaal bovenaan onze prioriteitenlijst’, zei Yoon Ho Kim, directeur van Hana Alternative Asset Management. ‘We waren dan ook erg blij toen Warburg-HIH Invest Edge Amsterdam West aan ons presenteerde. Het was de combinatie van lokale expertise en de toewijding van het team waarmee we de transactie konden voltooien.’

Groeimarkt

Volgens Reinoud Plantenga, managing director van Warburg-HIH Invest Real Estate Benelux, waren de investeringscriteria onder meer een lange gewogen gemiddelde resterende huurtermijn, huurders van de hoogste klasse, toenemende markthuren en hoge huurdersvraag in de omgeving. Plantenga looft de combinatie van slimme hightechfuncties, de hoge duurzaamheid en de bijdrage aan het welzijn van de dagelijkse gebruikers en het milieu.

De locatie is volgens Warburg-HIH uitstekend: in de groeimarkt Sloterdijk, op loopafstand van het gelijknamige station en met directe toegang tot het snelwegennet.

Hana Alternative Asset Management werd juridisch geadviseerd door CMS Law. Het technisch en fiscaal advies kwam van respectievelijk CVO Group en KPMG Tax Advisory. Edge Technologies werd bijgestaan ​​door Loyens & Loeff, CBRE en PWC. AKD adviseerde Edge bij de technologische implementatie.

Reageer op dit artikel