nieuws

APG ruilt Zuidas in voor Amsterdam Sloterdijk

Projectontwikkeling

APG verhuist zijn hoofdkantoor medio 2021 van Symphony Zuidas naar een OVG-kantoor in Amsterdam Sloterdijk. OVG-vehikel Edge Technologies gaat het kantoor aan de Basisweg herontwikkelen naar een duurzaam, hoogtechnologisch hoofdkantoor.

APG ruilt Zuidas in voor Amsterdam Sloterdijk
Edge Amsterdam West aan Basisweg 10

Dat laat OVG weten in een persbericht. Het kantoor heeft een oppervlakte van 60.000 m2. OVG-ontwikkelt het kantoor onder het Edge-merk. Edge Amsterdam West wordt in 2021 opgeleverd als hoofdkantoor van pensioenuitvoerder APG en netwerkbedrijf Alliander. Eerder leverde OVG The Edge Amsterdam aan de Zuidas op en dit jaar Edge Olympic.

Edge Technologies belooft duurzame kantoorruimte van superieure kwaliteit te leveren naar ontwerp van Architekten Cie. ‘Het ontwerp zorgt ervoor dat alle gebruikers richting het atrium worden geleid. Deze ruimte is overdekt met een glazen koepel die het gebouw voorziet van een hoge mate van daglicht en zal dienen als centraal punt waar huurders elkaar kunnen treffen, kunnen ontspannen en inspiratie kunnen opdoen. Met zijn vier prominent aanwezige trappartijen, en enigszins verscholen liften, zet het atrium huurders ook aan tot een gezonde, actieve levensstijl.’

De ontwikkelaar gebruikt geavanceerde smart building-technologie en realiseert een multifunctioneel dak dat een cruciale rol speelt in de klimaatbeheersing binnen het gebouw. Ook dringt Edge Technologies het energieverbruik van het gebouw drastisch terug door toepassing van geavanceerde, slimme technologieën.

Om energie op te wekken wordt Edge Amsterdam West uitgerust met warmte-koude opslagsystemen, zonnecellen op het dak en lucht- en watergekoelde warmtepompen. Het gebouw komt in aanmerking voor het Breeam-NL certificaat Outstanding. De ontwikkelaar streeft ernaar om het gebouw zelfs energiepositief te laten opereren.

Coen van Oostrom, oprichter en ceo van Edge Technologies, stelt dat het kantoor ruimschoots zal voldoen aan de allerhoogste eisen van functionaliteit, duurzaamheid, technologische innovatie en een gezond werkklimaat. ‘Het project heeft als doel een aantrekkelijke ruimte te bieden waar mensen graag willen werken, elkaar kunnen ontmoeten en iedere dag inspiratie kunnen opdoen. Een ontwikkeling die perfect past binnen de transformatie die Amsterdam West een nieuwe impuls moet geven.’

Reageer op dit artikel