nieuws

Projectontwikkelaar Stenic failliet verklaard

Projectontwikkeling

De Dordtse projectontwikkelaar Stenic is failliet verklaard, zo meldt dagblad AD de Dordtenaar. 

Projectontwikkelaar Stenic failliet verklaard
De inmiddels volledig tot woningen omgetoverde LTS in Dordrecht. Foto: Google Maps

Stenic geniet een behoorlijke bekendheid in Dordrecht en omgeving. Het bedrijf verbouwde een oude LTS aan de Reeweg-Oost tot woningen en kocht recent de Bonifatius Kerk aan de Wijnstraat. Deze kerk was jarenlang de thuisbasis voor poppodium Bibelot voordat dit vertrok naar cultuurcluster het Energiehuis net buiten het centrum. Stenic-eigenaar Sjack de Blaay wil ook op deze locatie woningen ontwikkelen.

Faillissement aanvechten

Volgens AD de Dordtenaar is het faillissement aangevraagd door Bouwgroep BVR uit Roosendaal. Dat bedrijf zou nog veel geld te goed hebben voor de transformatie van de oude LTS tot woningen. De Blaay bestrijdt dat en gaat het faillissement aanvechten. ‘Er is een meningsverschil over de kostenverdeling. Zij vinden dat ze meer kosten vergoed moeten krijgen en daar ben ik het niet mee eens. Maar schijnbaar vraag je dan in Nederland het faillissement aan.’

Andere bv

Het bouwen van appartementen en lofts in de voormalige Bonifatiuskerk is volgens De Blaay niet in gevaar, omdat dit onder een andere bv valt. ‘Dat gaat gewoon door’, aldus de projectontwikkelaar.

Reageer op dit artikel