Projectontwikkelaar Stenic failliet verklaard

Projectontwikkelaar Stenic failliet verklaard
De inmiddels volledig tot woningen omgetoverde LTS in Dordrecht. Foto: Google Maps

De Dordtse projectontwikkelaar Stenic is failliet verklaard, zo meldt dagblad AD de Dordtenaar.

Stenic geniet een behoorlijke bekendheid in Dordrecht en omgeving. Het bedrijf verbouwde een oude LTS aan de Reeweg-Oost tot woningen en kocht recent de Bonifatius Kerk aan de Wijnstraat. Deze kerk was jarenlang de thuisbasis voor poppodium Bibelot voordat dit vertrok naar cultuurcluster het Energiehuis net buiten het centrum. Stenic-eigenaar Sjack de Blaay wil ook op deze locatie woningen ontwikkelen.

Faillissement aanvechten

Volgens AD de Dordtenaar is het faillissement aangevraagd door Bouwgroep BVR uit Roosendaal. Dat bedrijf zou nog veel geld te goed hebben voor de transformatie van de oude LTS tot woningen. De Blaay bestrijdt dat en gaat het faillissement aanvechten. 'Er is een meningsverschil over de kostenverdeling. Zij vinden dat ze meer kosten vergoed moeten krijgen en daar ben ik het niet mee eens. Maar schijnbaar vraag je dan in Nederland het faillissement aan.'

Andere bv

Het bouwen van appartementen en lofts in de voormalige Bonifatiuskerk is volgens De Blaay niet in gevaar, omdat dit onder een andere bv valt. 'Dat gaat gewoon door', aldus de projectontwikkelaar.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.