nieuws

Profiel Young Talent David Menkveld, Colliers International

Loopbaan

David Menkveld (31), senior consultant Corporate Real Estate Solutions bij Colliers International, is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Hij wordt omschreven door zijn bedrijf als ‘een meedenkende, kritische en innovatieve senior real estate consultant’.

Profiel Young Talent David Menkveld, Colliers International

Menkveld  werkt sinds acht jaar voor Colliers International. Hij ontwikkelt integrale vastgoedoplossingen voor organisaties waarin hij hun strategie vertaalt in een passende werkomgevingen en werkplekconcepten. Hierbij denkt hij vanuit veranderende consumententrends en weet die conceptmatig om te zetten in een doordacht advies over de manier van werken en het effect daarvan op de huisvesting van de toekomst.

Daarnaast geeft hij strategisch advies over huisvestingskeuzes en de invloed daarvan op vastgoedportefeuilles. Hij geeft niet alleen zijn visie, ook kijkt hij naar de financiële impact op investerings,-en exploitatieniveau. Deze consultant werkt voor opdrachtgevers zoals KLM, ANWB, APG en Greenchoice.

Menkveld is bovendien een van de grondleggers van de Quantified Workplace. Dit is het eerste sociale experiment om stress, productiviteit en welzijn te monitoren met wearables om preventief burn-outs te voorkomen. Dit experiment heeft zelfs geleid tot de eerste privacy wetgeving op het gebied van wearables in de werkomgeving.

Tot slot is hij trendwatcher op het gebied van huisvesting, werken en de werkomgeving en auteur van de Colliers Focus; Een jaarlijkse vooruitblik op drie kantoortrends. Het gaat hier bijvoorbeeld om de onlangs verschenen publicatie Gig Workplace waarin de impact van de Gig Economy op de kantoorhuisvesting van nu en morgen wordt beschreven.

Menkveld heeft een Master of Science in Real Estate (University of Greenwich & Saxion) en een Bachelor in Facility Management (Hospitality Business School, Saxion).

Eerste  debat

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt.In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel