Redevco steekt half miljard in woningmarkt

Redevco steekt half miljard in woningmarkt

De Europese vastgoedbelegger Redevco stapt in de woningmarkt met een nieuw woningvastgoedfonds van 500 miljoen euro. Het fonds belegt het kapitaal vooral nieuwbouwwoningen in Nederland en Duitsland.

Redevco richt zich in tweede instantie op woningen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De eerste investering is een project in de regio Amsterdam dat wordt ontwikkeld door AM Real Estate Developmentvoor de bouw tot 2022 van ongeveer 300 verhuurwoningen.

Ceo Andrew Vaughan van Redevco ziet een stevig fundament onder de Europese woningmarkt: 'Er wordt verwacht dat er de komende dertig  jaar zeventig miljoen mensen naar de belangrijkste Europese steden zullen trekken. Wij denken dat in de toekomst de aantrekkelijkste beleggingslocaties zullen liggen in de gebieden waar mensen zowel kunnen wonen, werken en winkelen, als genieten van vrije tijd. Het is voor ons dan ook een logische stap om in woningvastgoed te stappen, als aanvulling op winkelvastgoed.'

Het doel van Redevco is om een Europese woningportefeuille samen te stellen, bestaande uit ongeveer 2500 duurzame woningen van hoge kwaliteit, gericht op het midden-huursegment. Daarnaast heeft de vermogensbeheerder plannen om in ditzelfde segment de komende vijf jaar voor een bedrag van nog eens 150 tot 200 miljoen euro duizend duurzame woningen te ontwikkelen op plekken waar het de grond al in eigendom heeft. Redevco’s woningfonds richt zich op zowel de aankoop van nieuwe projecten als bestaande woningen.

Redevco heeft voor het opzetten van het woningfonds ook een gespecialiseerd team aangesteld. Het team staat onder leiding van managing director Fund Management Manolito van Ardenne en de in juni 2018 van Vesteda overgekomen Hans Touw als managing director Residential. Zij zijn beiden lid van Redevco’s Investment Committee. Patrick Brenninkmeijer zal als portfolio director Residential zorgen voor de aankoop en oplevering van de woningen, in in nauwe samenwerking met de lokale teams.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.