nieuws

Welke winkels kocht ASR Real Estate voor 94 miljoen?

Beleggingen

Welke winkels kocht ASR Real Estate voor 94 miljoen?
COS Leidestraat 20 Amsterdam - foto Corne Bastiaansen

ASR Real Estate heeft een winkelportefeuille van Phoenix Joint Venture C.V. gekocht met een totale waarde van ongeveer 100 miljoen euro.

Dat maakte ASR Real Estate 1 augustus bekend. De aankoop gebeurde namens het ASR Dutch Prime Retail Fund (ASR DPRF). Het gaat om veertien winkelpanden, waarvan zes in Amsterdam, drie in Utrecht, één in Eindhoven en vier in Maastricht. De winkelpanden staan in de buurt van huidige bezittingen van het fonds en zijn van hoge kwaliteit, aldus ASR.

Google Maps

De prijs bedroeg 94.812.250 euro, blijkt uit de akte van levering. De portefeuille bestaat uit de volgende panden, waarbij huisnummers verwijzen naar Google Maps:

Pand Straat Huisnummer Plaats Omschrijving
1 Kalverstraat 21 Amsterdam winkelhuis
2 Kalverstraat 126 Amsterdam winkelpand
3 Kalverstraat 166 Amsterdam winkelpand
4 Kalverstraat 198 Amsterdam winkelhuis
5 Leidsestraat 20 Amsterdam winkel/woonhuis
6 Leidsestraat 53 Amsterdam winkelpand
7 Demer 43-45 Eindhoven winkelpand
8 Grote Staat 42 Maastricht winkelhuis
9 Grote Staat 50 Maastricht twee winkelpanden met bovenwoningen
10 Dominicanerkerkstraat 4 Maastricht winkel, bovenwoningen
11 Kleine Staat 6 Maastricht winkel-woonhuis
12 Bakkerstraat 27 Utrecht winkelruimte
13 Lange Elisabethstraat 1a Utrecht winkelruimte
14 Lange Elisabethstraat 17-19 Utrecht winkel/woonhuis

Het ASR DPRF heeft na deze aankoop een omvang van 1,75 miljard euro. Momenteel zitten twaalf (inter)nationale institutionele beleggers in het winkelfonds.

Warme belangstelling

‘Dit is voor ons een unieke transactie’, zegt Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund. ‘Deze aankoop versterkt ons winkelfonds met winkelpanden op toplocaties in de beste Nederlandse winkelsteden. Dit sluit goed aan bij de strategie van ASR DPRF om te beleggen in winkelvastgoed met een laag risicoprofiel en versterkt de positie in de grootste vier steden van Nederland. In de veranderende retailmarkt blijven de objecten in deze steden sterk functioneren en profiteren van warme belangstelling van zowel consumenten, retailers als beleggers.’

Koper ASR Real Estate is juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch geadviseerd door Sweco. Verkoper Phoenix Joint Venture C.V., een samenwerking tussen The RJB Group of Companies en High Five Real Estate, werd juridisch bijgestaan door DLA Piper. Op commercieel gebied werd Phoenix geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand en KroesePaternotte.

Reageer op dit artikel