Welke winkels kocht ASR Real Estate voor 94 miljoen?

Welke winkels kocht ASR Real Estate voor 94 miljoen?
COS Leidestraat 20 Amsterdam - foto Corne Bastiaansen

ASR Real Estate heeft een winkelportefeuille van Phoenix Joint Venture C.V. gekocht met een totale waarde van ongeveer 100 miljoen euro.

Dat maakte ASR Real Estate 1 augustus bekend. De aankoop gebeurde namens het ASR Dutch Prime Retail Fund (ASR DPRF). Het gaat om veertien winkelpanden, waarvan zes in Amsterdam, drie in Utrecht, één in Eindhoven en vier in Maastricht. De winkelpanden staan in de buurt van huidige bezittingen van het fonds en zijn van hoge kwaliteit, aldus ASR.

Google Maps

De prijs bedroeg 94.812.250 euro, blijkt uit de akte van levering. De portefeuille bestaat uit de volgende panden, waarbij huisnummers verwijzen naar Google Maps:

PandStraatHuisnummerPlaatsOmschrijving
1Kalverstraat21Amsterdamwinkelhuis
2Kalverstraat126Amsterdamwinkelpand
3Kalverstraat166Amsterdamwinkelpand
4Kalverstraat198Amsterdamwinkelhuis
5Leidsestraat20Amsterdamwinkel/woonhuis
6Leidsestraat53Amsterdamwinkelpand
7Demer43-45Eindhovenwinkelpand
8Grote Staat42Maastrichtwinkelhuis
9Grote Staat50Maastrichttwee winkelpanden met bovenwoningen
10Dominicanerkerkstraat4Maastrichtwinkel, bovenwoningen
11Kleine Staat6Maastrichtwinkel-woonhuis
12Bakkerstraat27Utrechtwinkelruimte
13Lange Elisabethstraat1aUtrechtwinkelruimte
14Lange Elisabethstraat17-19Utrechtwinkel/woonhuis

Het ASR DPRF heeft na deze aankoop een omvang van 1,75 miljard euro. Momenteel zitten twaalf (inter)nationale institutionele beleggers in het winkelfonds.

Warme belangstelling

'Dit is voor ons een unieke transactie', zegt Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund. 'Deze aankoop versterkt ons winkelfonds met winkelpanden op toplocaties in de beste Nederlandse winkelsteden. Dit sluit goed aan bij de strategie van ASR DPRF om te beleggen in winkelvastgoed met een laag risicoprofiel en versterkt de positie in de grootste vier steden van Nederland. In de veranderende retailmarkt blijven de objecten in deze steden sterk functioneren en profiteren van warme belangstelling van zowel consumenten, retailers als beleggers.’

Koper ASR Real Estate is juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch geadviseerd door Sweco. Verkoper Phoenix Joint Venture C.V., een samenwerking tussen The RJB Group of Companies en High Five Real Estate, werd juridisch bijgestaan door DLA Piper. Op commercieel gebied werd Phoenix geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand en KroesePaternotte.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.