Prologis dc in Tilburg ontvangt Well Gold-certificaat

Prologis dc in Tilburg ontvangt Well Gold-certificaat
Het Tilburgse distributiecentrum van Pantos, eigendom van Prologis

Het is de eerste keer dat het International Well Building Institute een certificering op Gold-niveau toekent aan een logistiek gebouw. Het prachtige DC 5 in Tilburg voldoet aan de eisen.

De logistieke doos, met een oppervlak van 25.800 vierkante meter, is een maatwerkproject (build-to-suit) voor Pantos Logistics.

De mens centraal

De speciaal ontwikkelde Well-norm voor logistieke gebouwen is sterk gericht op een prettige en gezonde werkomgeving. 'Het gebouw in Tilburg is meer dan alleen een functionele ruimte,' zegt Arthur van Kooij, hoofd Project Management Northern Europe van Prologis. 'Interieur en exterieur zijn als één geheel ontworpen, met gemeenschappelijke voorzieningen voor alle medewerkers. Het effect daarvan voel je direct als je binnenkomt en de ruimte ervaart.'

DC5 werd ontwikkeld in samenwerking met het IWBI. De certificering behelst het integrale project, van ontwerp en bouw tot en met operationele aspecten. De gebruikers kunnen dankzij slimme technologie bijvoorbeeld het verblijfscomfort op hun werkplek regelen. Innovatieve ontwerpconcepten als een groene wand en luchtzuiverende groenzones sluiten fraai aan op het industrieel ontwerp.

'De bouw van Tilburg DC5 was voor ons een ideale manier om het Well-concept te leren kennen,' zegt Van Kooij. 'De verandering naar een meer mensgerichte benadering van logistiek vastgoed is echt een eye-opener, en met de inzichten die we daarmee opdoen gaan we onze gebouwen nog onderscheidender en aantrekkelijker maken.'

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.