MRP neemt World Fashion Centre mee naar 21e eeuw

MRP neemt World Fashion Centre mee naar 21e eeuw
World Fashion center Amsterdam

Het World Fashion Centre in Amsterdam krijgt onder zijn nieuwe eigenaar MRP een flinke opwaardering, maar houdt de functie van kantoor.

Dat zegt topman Bart Meijer van MRP tegen Vastgoedmarkt. 'We hebben geen plannen om er woningen van te maken. Het World Fashion Centre houdt de functie van kantoor en fashionbedrijven blijven doelgroep', aldus Meijer enkele dagen na de overname van het kantorencomplex aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam.

Meijer vindt de locatie van het World Fashion Centre bij uitstek geschikt om te voorzien in de grote vraag naar kantoren in Amsterdam. 'De locatie ligt dichtbij de Zuidas, luchthaven Schiphol en het centrum van Amsterdam. Het is een van de laatste grote gebieden waar nog ontwikkelingen mogelijk zijn. Ontwikkelingen zoals die van Boelens de Gruyter bevestigen de potentie van het gebied.' Boelens de Gruyter kocht met Round Hil Capital het transformatieproject Ringpark.

'Wel willen we het gebouw meenemen naar de 21e eeuw. Met de juiste functionaliteit en de juiste mate van duurzaamheid met minimaal energielabel A. Voor dat label zullen we nog best wat moeite moeten doen, want het is een pand uit 1968. Met dubbel glas, dat wel', vervolgt Meijer.

In de omgeving van het World Fashion Centre staat kantoorruimte uit dezelfde bouwperiode te huur voor 165 euro per vierkante meter. Meijer ziet ruimte voor meer. 'De huren die nu betaald worden voor het World Fashion Centre, zijn een afspiegeling van de afgelopen tien jaar. En als we straks klaar zijn heeft het pand een heel ander niveau.'

Bij de herontwikkeling wil Meijer niet over een nacht ijs gaan. In het 80.000 m2 grote complex huizen 400 modebedrijven. Er hoort een twintig mensen tellend managementbedrijf bij dat meeging met de overname. 'Ondanks de leegstand van 30 procent genereert het World Fashion Centre een positieve kasstroom. Het is zaak om de herontwikkeling met heel veel beleid aan te pakken.'

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.