nieuws

Meijer Realty Partners koopt WFC Amsterdam

Beleggingen

Meijer Realty Partners heeft 22 oktober 2018 de aandelen overgenomen van het World Fashion Centre Amsterdam. Daarmee is de belegger eigenaar van de torens 1, 2 en 4 en het congrescentrum Beursplaza en de achtergelegen parkeergarage.

Meijer Realty Partners koopt WFC Amsterdam
World Fashion center Amsterdam

Doordat het een aandelentransactie betreft, zijn geen nadere details uit openbare bronnen te achterhalen. Op basis van de omvang, het leegstandspercentage van 30 procent en de noodzakelijke investeringen in het pand, schat Vastgoedmarkt de waarde van de transactie op 125 miljoen euro. Het object van 80.000 m2 zal door MRP Development worden herontwikkeld. Verkoper is Wefora, een asset manager die het vermogen beheert van vier Zwitserse families.

MRP Development zal in samenwerking met eigenaar Roberto Meyer van MVSA Architects de opties voor herontwikkeling van het World Fashion Centre bestuderen binnen de kaders die de gemeente stelt. De torens 1, 2 en 4 liggen het dichtst bij elkaar aan de noordkant van het complex. Toren vier, met een glazen gevel en een eigen ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen, is als laatste toegevoegd en is door een loopbrug verbonden met toren 1. Door deze loopbrug te verwijderen zou een op zichzelf staand object ontstaan.

De onderhandelingen over de aankoop van het World Fashion Centre hebben lang geduurd. Ook de uiteindelijke overdracht van de aandelen werd een aantal keren uitgesteld. Een informatiebijeenkomst voor huurders over de toekomst van het World Fashion Centre die op 17 oktober 2018 gepland stond, werd enkele uren tevoren afgezegd. De huurders hebben op 23 oktober bericht van de verkoop ontvangen.

Verkoper Wefora verwierf de nu verkochte objecten in 2003 voor 125 miljoen euro van Museum Vastgoed, het vastgoedbedrijf van Klaas Hummel en Willem Endstra. De zuidelijkst gelegen WFC-toren 3 werd in 2004 verkocht aan City Pads die het gebouw van 40.000 m2 transformeerde tot 300 loft-woningen.

Reageer op dit artikel