nieuws

Round Hill koopt transformatie-object Ringpark Amsterdam

Beleggingen

Round Hill Capital en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben het kantoor Ringpark in Amsterdam gekocht voor herontwikkeling naar woningen.

Round Hill koopt transformatie-object Ringpark Amsterdam
Kantoorgebouw Ringpark, Amsterdam. Foto: Cees Camet

Het complex aan Nachtwachtlaan 20-24 heeft een totale oppervlakte van 20.049 m2 op een perceel van 11.000 m2 en is gelegen aan het Rembrandtpark, net binnen de ringweg A10. Op het terrein zijn 240 parkeerplaatsen. Het consortium van Round Hill en Boelens de Gruyter betaalde 70 miljoen euro (Kadaster) aan eigenaar Ringpark Ltd, gevestigd op de Kaaimaneilanden. Het pand wordt ondergebracht in het vehikel DD Invest, gevestigd in Luxemburg.

Eerder op de dag werd het kantoor door de oorspronkelijke eigenaar Hanseatische Immobilienfonds Holland XIII Verwaltungsgesellschaft voor 28,5 miljoen euro (Kadaster) verkocht aan Ringpark Ltd.

Ringpark bevindt zich in een zogeheten ‘woonversnellingsgebied’ dat door de gemeente is aangewezen voor herinrichting om te voldoen aan de sterke en toenemende vraag naar woningen in Amsterdam. Het pand is nu tijdelijk in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw. Eén van de huurders is de vereniging van particuliere vastgoedbeleggers Vastgoed Belang.

Aanzienlijke waardevermeerdering door transformatie

Oprichter en ceo Michael Bickford van Round Hill Capital ziet mogelijkheden voor een aanzienlijke waardevermeerdering van het object door de transformatie naar woningen. ‘Dit complex biedt aanzienlijke vermogensbeheermogelijkheden en potentiële residentiële herontwikkeling en wij zijn van mening dat dit een uitzonderlijke kans biedt om aanvullende woningen te bieden die nodig zijn om de aanhoudende bevolkingsgroei in Amsterdam te ondersteunen.’

Directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter deelt die mening. ‘De gemeente Amsterdam erkent de noodzaak van de ontwikkeling van meer woonruimte om te voldoen aan de aanhoudende vraag- en aanbodprincipes in Amsterdam en dit complex bevindt zich in een potentieel verdichtingsgebied waar veel nieuwe woningen toegevoegd kunnen worden op slechts 10 minuten per fiets of tram van het stadscentrum.’

Nieuwbouwontwikkeling door Round Hill en partners

In februari 2018 verwierf Round Hill met Boelens de Gruyter en G&S Vastgoed ongeveer 4,5 ha (43.000 m2) in de Merwede Kanaal Zone in Utrecht voor het ontwikkelen van een nieuwe stadsomgeving.

In de afgelopen vier jaar heeft Round Hill een investerings- en beheerplatform in Nederland opgezet. In die periode heeft Round Hill meer dan 10.000 woningen aangekocht. In heel Europa heeft Round Hill meer dan 100.000 woningen gekocht en beschikt over een flinke ontwikkelingspijplijn.

Reageer op dit artikel