nieuws

Begin bouwstart Nieuw Kijkduin

Projectontwikkeling

De bouwvoorbereidingen van de eerste fase van Nieuw Kijkduin in Den Haag is begonnen. Deze fase telt 69 woningen en 4.800 m2 winkels en horeca.

Begin bouwstart Nieuw Kijkduin

Dat melden de initiatiefnemers. Nieuw Kijkduin omvat in totaal 300 duurzame woningen, een ondergrondse parkeergarage en 17.000 m2 commerciële voorzieningen. Nieuw Kijkduin is een van de woningprojecten in en rond Kijkduin. De eerste fase bestaat uit twee woongebouwen op het Deltaplein met 31 koop- en 38 huurwoningen. Kort daarna volgt de bouw van een derde gebouw. In de 4.800 m2 geplande retail en horeca komt in elk geval een vestiging van versmarkt Daily Taste.

Gedelegeerd ontwikkelaar van het project is FRED Developers. Het project wordt gerealiseerd door de aannemer Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels. Bij het ontwerp van de gebouwen zijn verschillende architecten betrokken; KOW, TconcepT, Piet Boon en Jan des Bouvrie. Landschapsarchitect West 8 heeft de visie ontworpen voor de openbare ruimte en deze is verder uitgewerkt door het ingenieursbureau Den Haag.

Deze eerste fase van het Nieuwe Kijkduin zal in het eerste kwartaal 2020 worden opgeleverd. Medio februari zijn bouwhekken geplaatst om het bouwterrein en is begonnen met het bouwrijp maken van de bouwplaats. De vuurtoren is tijdelijk verwijderd en zal tot de aanleg van het nieuwe plein een tijdelijke plek krijgen aan het begin van de Kijkduinsestraat. In de beginperiode vinden ook werkzaamheden in de duinen plaats om de waterveiligheid te waarborgen.

Het project beschikt over koopappartementen van 100 tot 170 m2. Op Funda.nl staan koopsommen vanaf 475.900 euro. Ook worden drie penthouses met een oppervlakte van elk ongeveer 300 m2 gerealiseerd. Naast de koopappartementen worden er 38 vrije sector huurappartementen gerealiseerd van 57 tot 130 m2. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze woningen in belegging namens pensioenfonds PME.

Het naastgelegen Atlantic hotel wordt grondig verbouwd en er worden woningen aan toegevoegd. Daarnaast worden 620 parkeerplaatsen gecreëerd middels een verdiepte parkeergarage onder het gehele nieuwe winkelgebied. Voor fietsen komt er een ondergrondse stalling bij het Deltaplein. Het project wordt volledig gasloos gerealiseerd. Daarnaast wordt het project uitgevoerd met zonnepanelen, groendaken en een WKO-installatie.

Reageer op dit artikel