nieuws

Het nieuwe Kijkduin krijgt gezicht

regios

Familiebadplaats Kijkduin krijgt meer duin, een levendige boulevard met ‘Balkon aan Zee’ en overzichtelijker en veiliger verkeersstromen. Aan de boulevard worden het hotel en winkelcentrum vernieuwd, met ondergrondse parkeergelegenheid voor auto en fiets.

Dat meldt de gemeente Den Haag. De contouren van de plannen, waarvoor in 2009 al de eerste stappen zijn gezet, worden nu concreet zichtbaar. De visie op de openbare ruimte van Kijkduin-Bad, opgesteld door ontwerpbureau West 8 in opdracht van de gemeente Den Haag, is op 3 november gepresenteerd aan de bewoners en ondernemers van Kijkduin-Bad.

Centraal in de visie voor de openbare ruimte van Kijkduin-Bad staat de terugkeer van het duinlandschap. Helm en zand worden weer zichtbaar op zowel de boulevard als het Deltaplein. De visie sluit daarmee naadloos aan op De kust gezond, het investeringsprogramma voor Scheveningen-Bad.

De kosten voor de vernieuwing en vergroening van de openbare ruimte worden gedragen door het woning-, hotel- en winkelprogramma. De plannen voorzien in de bouw in Kijkduin van ruim 650 woningen met een grote variëteit: sociale en vrije sector huur, kleinschalige opdrachtgeverschap, reguliere koopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. In Kijkduin-Bad komen rond het Deltaplein een kleine 300 woningen boven het nieuwe winkelcentrum en in de uitbreiding van het Atlantic Hotel. In Kijkduin-Binnen wordt de nieuwbouw op diverse locaties ontwikkeld: in Waldeck, aan de Wijndaelerstrip, op de hoek van de Wijndaelerweg en op Schapenatjesduin Oost.

Reageer op dit artikel