Spel om Intertoys-filialen nog niet voorbij

Spel om Intertoys-filialen nog niet voorbij

Tientallen franchise vestigingen van speelgoedwinkel Intertoys dreigen alsnog van kleur te verschieten nu concurrenten ze te proberen te verleiden tot een overstap, zo  meldt het Financieele Dagblad.

Green Swan maakte eind april als nieuwe eigenaar van Intertoys, dat eerder dit jaar bankroet ging, bekend met ongeveer  200 vestigingen door te starten. Hiervan zou Green Swan er zelf 130 uit gaan baten, voor de rest zou het gaan  om franchisenemers.

Dreiging met rechter

Een paar dagen later haalde het Financieele Dagblad boven water dat een flink deel van de oorspronkelijke 103 franchisenemers van Intertoys het echter niet eens is met de franchise-overeenkomst en zelfs naar de rechter dreigt te stappen. De boze franchisenemers vinden het contract, dat hun is aangeboden door de doorgestarte organisatie, ‘slecht, onevenwichtig’ en in strijd met eerder gemaakte ‘basisafspraken’.

Eigen speelgoedketen

Concurrerende winkelbedrijven spelen in op het gemor onder de franchisenemers van Intertoys en proberen hen  te bewegen tot een overstap. Volgens het FD zou Euretco onderhandelen met enkele tientallen franchisenemers. Het moederbedrijf van Intertoys en Libris wil naar verluid zelf keten van speelgoedwinkels optuigen. Ook Top1Toys aast op Intertoys-franchisenemers. Inmiddels zouden er al meer dan tien zijn overgestapt naar de rivaliserende keten.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.