nieuws

Spel om Intertoys-filialen nog niet voorbij

Financieel

Tientallen franchise vestigingen van speelgoedwinkel Intertoys dreigen alsnog van kleur te verschieten nu concurrenten ze te proberen te verleiden tot een overstap, zo  meldt het Financieele Dagblad. 

Spel om Intertoys-filialen nog niet voorbij
Intertoys Capelle aan de IJssel

Green Swan maakte eind april als nieuwe eigenaar van Intertoys, dat eerder dit jaar bankroet ging, bekend met ongeveer  200 vestigingen door te starten. Hiervan zou Green Swan er zelf 130 uit gaan baten, voor de rest zou het gaan  om franchisenemers.

Dreiging met rechter

Een paar dagen later haalde het Financieele Dagblad boven water dat een flink deel van de oorspronkelijke 103 franchisenemers van Intertoys het echter niet eens is met de franchise-overeenkomst en zelfs naar de rechter dreigt te stappen. De boze franchisenemers vinden het contract, dat hun is aangeboden door de doorgestarte organisatie, ‘slecht, onevenwichtig’ en in strijd met eerder gemaakte ‘basisafspraken’.

Eigen speelgoedketen

Concurrerende winkelbedrijven spelen in op het gemor onder de franchisenemers van Intertoys en proberen hen  te bewegen tot een overstap. Volgens het FD zou Euretco onderhandelen met enkele tientallen franchisenemers. Het moederbedrijf van Intertoys en Libris wil naar verluid zelf keten van speelgoedwinkels optuigen. Ook Top1Toys aast op Intertoys-franchisenemers. Inmiddels zouden er al meer dan tien zijn overgestapt naar de rivaliserende keten.

Reageer op dit artikel