nieuws

Intertoys-saga nog niet klaar: franchisenemers naar rechter

Beleggingen

Hoeveel Intertoys-winkels er uiteindelijk overblijven in de winkelstraten is nog altijd niet duidelijk nu een groep boze franchisenemers een kort geding tegen de nieuwe eigenaar van de keten aanspant. 

Intertoys-saga nog niet klaar: franchisenemers naar rechter

Volgens het Financieele Dagblad werkt een groep franchisers aan een kort geding tegen de speelgoedketen. De krant baseert zich daarbij correspondentie die zij in handen heeft gekregen.  De boze franchisenemers vinden het contract, dat hun is aangeboden door de doorgestarte organisatie, ‘slecht, onevenwichtig’ en in strijd met eerder gemaakte ‘basisafspraken’.

IT-systeem

Toch voelen de winkeliers zich gedwongen het contract te tekenen omdat ze anders binnenkort volledig worden afgesloten van de formule. Door naar de rechter te stappen hopen ze in ieder geval te voorkomen dat ze binnen enkele maanden worden afgesloten van het IT-systeem. Dit hebben zij nodig voor het voorraadbeheer.

Tweehonderd filialen

Onlangs becijferde Vastgoedmarkt nog met hulp van een betrokken vastgoedadviseur dat Intertoys met zo’n tweehonderd filialen verder gaat, waarbij nieuwe Portugese eigenaar Green Swan zelf 130 winkels zou gaan uitbaten. Voor het faillissement bestierden franchisenemers nog 103 van de bijna 400 filialen.

Reageer op dit artikel