nieuws

Intertoys start door met zo’n 200 winkels

Transacties

Intertoys start door met zo’n 200 winkels

Speelgoedketen Intertoys start onder de nieuwe eigenaar Green Swan door met zo’n tweehonderd filialen, waarvan 130 winkels door de eigenaar zelf zullen worden uitgebaat.

Het aantal van tweehonderd is een schatting van Feiko Witteveen van Brickstone, de retailadviseur die de overname van Intertoys door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan begeleidt.

Met winkelcentrumbelegger Wereldhave werd eerder al de contracten voor de doorstartende winkels getekend. ‘Wij zitten nu in de contractuele fase. Die duurt even, want beleggers hebben tijd nodig die stapels contracten door te lezen.’ Alle grote institutionele winkelbeleggers zullen de komende contracten tekenen, stelt Witteveen. Onder hen bevinden zich Syntrus Achmea Real Estate & Finance, ASR Real Estate, Dela Vastgoed, SPF Beheer, maar ook particuliere beleggers als Kroonenberg Groep en de familie Blokker.

Onduidelijkheid over franchisenemers

Hoeveel Intertoys-winkels uiteindelijk een doorstart maken, kan Witteveen nog niet met zekerheid zeggen. ‘Er is nog wat onduidelijkheid rondom franchisenemers. Sommigen melden zich nu nog voor het overnemen van winkels, die anders zouden sluiten. Bij anderen is het nog niet helemaal zeker of zij met de Intertoys-formule willen doorgaan.’ Franchisenemers hadden voor het faillissement 103 filialen in handen.

Dat een flink aantal winkels sluit, ligt volgens Witteveen voor de hand. ‘Neem Hoofddorp, waar nu drie Intertoys-vestigingen zijn. Dat komt doordat daar drie ketens – ook Toys’R’us en Bart Smit – onder één dak zaten, die in één hand kwamen. Zo zijn er meer doublures in het land.’

Optimische stemming

De schatting van retailadviseur Witteveen is een stuk optimistischer dan een eerdere aankondiging van Intertoys dat 150 van de 286 vestigingen zouden sluiten. De speelgoedwinkels van Intertoys werden op 21 februari 2019 failliet verklaard.

Reageer op dit artikel