nieuws

‘Zonnepanelen verplicht op geschikte daken’

Data en technologie

Het wordt verplicht om zonnepanelen aan te brengen op alle daarvoor geschikte daken.

‘Zonnepanelen verplicht op geschikte daken’
Whitepaper zonnecoalitie

Die verwachting spreekt de Zoncoalitie uit in zijn whitepaper Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed. ‘Nederlandse banken hebben reeds aangegeven vastgoed met een energielabel D of lager niet langer te willen financieren vanaf 2023. Institutionele beleggers wegen de verduurzaming van vastgoed vaker mee in hun investeringsbeslissingen. Pioniers die nu kiezen voor zonnepanelen, lopen voor op de steeds strenger wordende regelgeving en institutionele beleidskaders.’

In Californië is het vanaf 2020 verplicht zonnepanelen te plaatsen op nieuwe woningen en woningen die een flinke renovatie ondergaan, zo meldt het Installatie Journaal.

In het whitepaper staat de Zoncoalitie stil bij het belang van een gedegen projectvoorbereiding. Het document bevat uitleg over de structuren en over manieren om de waarde van vastgoed te verhogen via de toepassing van zonne-energie.

Reageer op dit artikel