nieuws

‘Hogere taxatiewaarde met zonne-energie’

Financieel

Het aanbrengen van zonnepanelen op grootzakelijk vastgoed leidt tot hogere bezettingsgraden en dus tot hogere taxatiewaarden.

‘Hogere taxatiewaarde met zonne-energie’
Whitepaper zonnecoalitie

Dat meldt de Zoncoalitie bij de publicatie van het whitepaper Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed. In het document wordt aandacht besteed aan de projectvoorbereiding, de structuren die allemaal mogelijk zijn en de kansen die SDE+-subsidies bieden voor vastgoedeigenaren.

‘Elk groot dak zonder zonne-energie is een gemiste kans’, stelt de Zoncoalitie. ‘Door vastgoed te voorzien van zonnepanelen leveren eigenaren van grootzakelijk vastgoed een aanzienlijke bijdrage aan de energietransitie. De praktijk wijst uit dat vastgoed hierdoor tevens een hogere huurwaarde en bezettingsgraad oplevert. Het is evident dat de taxatiewaarde hierdoor stijgt. Bovendien levert SDE+ subsidie een investering in zonnepanelen een aantrekkelijk rendement.’

Reageer op dit artikel