nieuws

CoolCat en Op=Op vaak op suboptimale locaties

Beleggingen

Behalve van veranderende marktomstandigheden hebben de recent gesneefde winkelketens Op=Op en CoolCat volgens Locatus ook last gehad van risicovolle winkellocaties.

CoolCat en Op=Op vaak op suboptimale locaties
OpOp-Voordeelshop-in-winkelcentrum-Zuidplein-Rotterdam

Dinsdag 25 maart moest Op=Op Voordeelschop faillissement aanvragen voor 130 van haar eigen vestigingen en de webshop. Volgens de aandeelhouders en adviseurs is een doorstart niet kansloos. Uit Retail Risk Index (RRI) van Locatus blijkt dat er daarbij echter minimaal één flinke uitdaging is. Het merendeel van de Op=Op-filialen is gevestigd op matige tot slechte locaties. Veelal gaat het om straten waar al veel leegstand is of waar veel mutaties in de bezetting van winkelpanden zijn.

Bij het faillissement van CoolCat, uitgesproken op 19 maart, gaat het om 80 winkels. Als er dan de RRI van Locatus bij wordt gepakt, blijken maar weinig filialen goed of heel goed te scoren als wordt gekeken naar de omgevingsfactor concurrentie. De meest filialen scoren matig tot heel slecht; deze vestigingen moeten zien te dealen met een beperkte vraag  en/of een te groot aanbod aan gelijksoortige winkels.

 

Foto's

Reageer op dit artikel