CoolCat en Op=Op vaak op suboptimale locaties

CoolCat en Op=Op vaak op suboptimale locaties
OpOp-Voordeelshop-in-winkelcentrum-Zuidplein-Rotterdam

Behalve van veranderende marktomstandigheden hebben de recent gesneefde winkelketens Op=Op en CoolCat volgens Locatus ook last gehad van risicovolle winkellocaties.

Dinsdag 25 maart moest Op=Op Voordeelschop faillissement aanvragen voor 130 van haar eigen vestigingen en de webshop. Volgens de aandeelhouders en adviseurs is een doorstart niet kansloos. Uit Retail Risk Index (RRI) van Locatus blijkt dat er daarbij echter minimaal één flinke uitdaging is. Het merendeel van de Op=Op-filialen is gevestigd op matige tot slechte locaties. Veelal gaat het om straten waar al veel leegstand is of waar veel mutaties in de bezetting van winkelpanden zijn.

Bij het faillissement van CoolCat, uitgesproken op 19 maart, gaat het om 80 winkels. Als er dan de RRI van Locatus bij wordt gepakt, blijken maar weinig filialen goed of heel goed te scoren als wordt gekeken naar de omgevingsfactor concurrentie. De meest filialen scoren matig tot heel slecht; deze vestigingen moeten zien te dealen met een beperkte vraag  en/of een te groot aanbod aan gelijksoortige winkels.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.