Retailcrisis: Ook CoolCat valt om

Retailcrisis: Ook CoolCat valt om
Roland Kahn

Nadat eerder in maart 2019 Intertoys al omviel, is het nu de beurt aan CoolCat. De kledingwinkelketen gaat faillissement aanvragen voor zijn Nederlandse onderdelen.

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag 19 maart 2019 door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.

Als verklaring worden 'zeer uitdagende' marktomstandigheden genoemd. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 zouden het laatste zetje voor de verlieslijdende kledingwinkelketen die in 1979 werd opgericht door Roland Kahn. Hij trok zich vorig jaar zomer terug uit de dagelijkse leiding van Coolinvestments, dat onder andere ook het lingeriemerk Sapph en de winkels van America Today omvat.

In 2016 doemde Kahn even op als redder van het bankroete V&D. Uiteindelijk nam hij alleen de merkrechten over om de webshop voort te zetten.

Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, van wie 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

Lees meer over

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.