nieuws

Retailcrisis: Ook CoolCat valt om

Financieel

Nadat eerder in maart 2019 Intertoys al omviel, is het nu de beurt aan CoolCat. De kledingwinkelketen gaat faillissement aanvragen voor zijn Nederlandse onderdelen. 

Retailcrisis: Ook CoolCat valt om
Roland Kahn

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag 19 maart 2019 door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.

Als verklaring worden ‘zeer uitdagende’ marktomstandigheden genoemd. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 zouden het laatste zetje voor de verlieslijdende kledingwinkelketen die in 1979 werd opgericht door Roland Kahn. Hij trok zich vorig jaar zomer terug uit de dagelijkse leiding van Coolinvestments, dat onder andere ook het lingeriemerk Sapph en de winkels van America Today omvat.

In 2016 doemde Kahn even op als redder van het bankroete V&D. Uiteindelijk nam hij alleen de merkrechten over om de webshop voort te zetten.

Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, van wie 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers.

 

Reageer op dit artikel