nieuws

Op=Op Voordeelshop volgende dominosteen die omvalt

Beleggingen

Op=Op Voordeelshop is de volgende winkelketen die faillissement aanvraagt. Bij het bankroet zijn 130 eigen vestigingen betrokken. 

Op=Op Voordeelshop volgende dominosteen die omvalt
OpOp-Voordeelshop-in-winkelcentrum-Zuidplein-Rotterdam

De aandeelhouders van Op=Op Voordeelshop hebben het faillissement aangevraagd bij de Rechtbank Noord-Nederland. Naar verwachting wordt dit morgen uitgesproken waarna de winkels voorlopig open blijven. Het gaat om de 130 eigen vestigingen van de keten en de webshop, waar in totaal 1.164 mensen werken. Daarnaast zijn er tien franchisevestigingen die buiten het faillissement vallen. De webshop is inmiddels al uit de lucht.

Overname Blokkerfilialen

In een toelichting wijzen de eigenaren op ‘uitdagende marktomstandigheden’ en de snelle groei die veel liquiditeit vergde als reden voor het faillissement. Medio 2017 nam de keten nog 30 filialen van Blokker over. Ondanks het faillissement liggen er volgens de aandeelhouders en betrokken adviseurs nog wel kansen voor een doorstart in afgeslankte vorm. De eerste winkel opende in 1997 haar deuren in Klazienaveen. In 1999 werden er met franchise gestart. In 2015 stond de teller op 100 winkels.

Intertoys en CoolCat

In korte tijd hebben veel bekende spelers in de winkelstraat hun faillissement aangekondigd. Nadat eind februari speelgoedwinkel Intertoys failliet werd verklaard, was het een maand later de beurt aan kledingketen CoolCat. Intertoys heeft inmiddels al een nieuwe eigenaar en gaat verder met ca. 230 filialen. Ongeveer 150 eigen vestigingen sluiten definitief hun deuren.

Reageer op dit artikel