Internationale erkenning voor Hanzehogeschool

Internationale erkenning voor Hanzehogeschool

De bachelor Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen is als eerste hogeschoolopleiding in Nederland excellence geaccrediteerd door het internationale vastgoedinstituut Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).

'Een prachtige erkenning van de kwaliteit van onze opleiding Vastgoed & Makelaardij,' aldus lector Jan Veuger, 'en een bonus voor onze studenten'.

Het RICS heeft de opleiding Vastgoed & Makelaardij geaccrediteerd voor de maximale periode: vijf jaar in de toekomst en twee jaar met terugwerkende kracht. 'Onze studenten profiteren in hun vakgebied zowel in Nederland als in het buitenland van dit keurmerk. Andersom is de RICS-accreditatie een extra reden voor buitenlandse studenten om aan de Hanzehogeschool Groningen de opleiding Vastgoed & Makelaardij te volgen', stelt Veuger.

Veuger, zelf al 10 jaar RICS-lid, was de drijvende kracht achter de accreditatie. Nu de accreditatie is verworven, leunen ze bij Vastgoed & Makelaardij niet tevreden achterover. Veuger: 'Volgende stap is het opzetten van een programma om drie docenten hun RICS-accreditatie te laten behalen. Dit garandeert niet alleen professionele scherpte, maar biedt hen ook de mogelijkheid om een beroep te doen op het Nederlandse en het internationale RICS-netwerk. Daarnaast komt er een informatieprogramma voor studenten. Studenten die na 1 september 2018 beginnen met de studie Vastgoed & Makelaardij, kunnen na hun afstuderen via een verkorte toelatingsprocedure lid worden van de RICS. Zij mogen dan de internationale titel MRICS voeren, die in veel landen al een voorwaarde is om met succes een beroep in de vastgoedwereld te mogen uitoefenen.'

Erik Wiegerinck

Erik Wiegerinck

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.