Na EK 2020 wordt de Arenapoort onder handen genomen

Na EK 2020 wordt de Arenapoort onder handen genomen
Overeenkomst Stationskwartier Arenapoort Amsterdam

Het westelijk deel van de Arenapoort ( station Bijlmer) wordt getransformeerd. ASR en NSI tekenden daarvoor een overeenkomst.

ASR Dutch Mobility Office Fund, NSI en de gemeente Amsterdam hebben een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van twee bestaande kavels in het westelijke deel van Arenapoort. Het gaat om 150.000 m2. Betrokken partijen willen de huidige kantoren en parkeerplaatsen transformeren naar een hoogstedelijke mix van kantoren, woningen en bijpassende voorzieningen. Als ontwikkelaars zijn Sens real estate en Delta Development Group betrokken.

Het Stationskwartier is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van Arenapoort naar een stads centrum waar entertainment, wonen, werken en winkelen samen komen. Partijen spreken met de ondertekening de intentie uit om het komende anderhalf jaar te werken aan een gezamenlijk stedenbouwkundig plan zodat de eerste deelplannen starten na het EK 2020.

Gezamenlijke ambitie

Betrokken partijen willen circa 150.000 m2 vloeroppervlakte aan het gebied toevoegen. Dit gebied bestaat uit kantoren, voorzieningen en enkele honderden woningen, waarvan een groot deel in het sociale en middensegment. Het project ligt direct naast het station Bijlmer Arena en biedt daarmee een uitgelezen kans voor de nieuwste mobiliteitsconcepten. Samen met de gemeente werken partijen aan een stedenbouwkundig plan waarin thema’s zoals bereikbaarheid, hoogbouw, duurzaamheid, water en groen leidend zijn.

Stationskwartier onderdeel van een nieuw hoogstedelijk centrum

Het Stationskwartier bevindt zich in het westelijke deel van de Arenapoort direct naast station Bijlmer Arena en vlakbij evenementenlocaties zoals Afas Live, Ziggo Dome en de Johan Cruijff Arena. Het gebied is onderdeel van de Zuidflank van Amsterdam waar grootschalige ontwikkelingen, verdergaande verstedelijking en verbetering van de grootschalige infrastructuur op de agenda staan.

Ontwikkelaars van het Stationskwartier

ASR, eigenaar van Europlaza, heeft voor de ontwikkeling Sens real estate ingeschakeld. Voor de andere kavel werkt NSI, eigenaar van het kantorencomplex Centerpoint, samen met Delta Development Group als ontwikkelaar

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.