nieuws

IC ambieert nog eens 25 wooncomplexen in G5-steden

Projectontwikkeling

IC Netherlands wil in Nederland nog 25 woongebouwen voor jonge werkenden en studerenden realiseren volgens de formule The Fizz bovenop de zeven bestaande gebouwen en plannen.

IC ambieert nog eens 25 wooncomplexen in G5-steden
Op Dreef in Utrecht wordt eind 2021 opgeleverd

Dat zegt IC Netherlands-ceo Wouter van den Eijnden tegen Vastgoedmarkt. IC heeft The Fizz al grootschalig uitgerold in Duitsland voor zowel studenten als young professionals en in mindere mate in Oostenrijk. IC Netherlands heeft The Fizz vorig jaar geïntroduceerd in Amsterdam in complex Little Manhattan 2 voor young professionals en in gebouw De Spartaan voor studenten. The Fizz is een woonconcept dat met veel gedeelde voorzieningen voor de hurende studenten en woonstarters sterk gericht is op community building.

Op Dreef Utrecht

Little Manhattan 2 naast station Lelylaan bestaat uit 279 appartementen en drie commerciële units volgens het The Fizz-concept (het in juni 2017 opgeleverde Little Manhattan 1 omvat 590 studentenunits). De andere The Fizz-woningprojecten die IC al bekend heeft gemaakt op zijn website, komen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. In 2019 staat de oplevering gepland van Lofts 020 in Amsterdam en Cobana in Rotterdam. In 2020 staan Don Bosco en Wembley in Amsterdam op stapel en in 2021 Op Dreef in Utrecht met 629 geplande woonunits.

Eind september kocht IC Netherlands in Rotterdam het pand Oceaanhuis aan de Westzeedijk met de bedoeling daar eind 2019 184 woningen voor jonge werkenden te realiseren. Deze projecten vormen nog maar het begin van The Fizz in Nederland, vertelt Wouter van den Eijnden. ‘Bovenop de bestaande plannen zijn we van plan nog 25 nieuwe complexen te realiseren.  We zijn op zoek naar geschikte gebouwen en locaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.’

Ook naar Den Haag

De komst van IC naar de Maasstad is van recente aard. ‘In Rotterdam is de vraag naar serviced huurappartementen groot. Naast onze twee huidige projecten zien we ruimte voor nog drie tot vijf nieuwe projecten’, aldus Van der Eijnden. Ook in Den Haag heeft IC locaties op het oog, maar namen kan de ceo nog niet noemen. Het recente bezoek aan de Expo Real in München bestempelt de directeur als nuttig. ‘Onze aanwezigheid heeft een aantal mooie leads voor nieuwe projecten opgeleverd’, stelt de ceo zonder namen te noemen.

Nieuwe grote gebiedsontwikkeling

IC Netherlands heeft sinds 2014 ruim 2.000 woningen opgeleverd, er ruim 1.500 in aanbouw en 5.000 woningen in ontwikkeling. Sinds de Amerikaanse belegger Brookfield een meerderheidsbelang kocht in het Duitse moederbedrijf IC is de oorlogskas van IC Netherlands op volle sterkte. ‘Er is voldoende kapitaal om bovenop de bestaande portfolio 10.000 extra huurappartementen in Nederland te ontwikkelen en realiseren’, stelt Van der Eijnden.

Voorjaar 2018 liet de IC-directie in een interview met Vastgoedmarkt weten ook in te zijn voor meer grote gebiedsontwikkelingen zoals Hyde Park in Hoofddorp. De ceo laat weten dat IC inmiddels een nieuwe gebiedsontwikkeling op het oog heeft. ‘De locatie kunnen we nog niet prijsgeven. Onze partner is dit keer niet Snippe.’

Reageer op dit artikel