nieuws

IC Netherlands koopt transformatiepand Rotterdam

Beleggingen

Vervat Vastgoed en Waterford Investments hebben hun gebouw aan de Westzeedijk in Rotterdam verkocht aan IC Netherlands. De koper zal het monument transformeren naar 184 woningen die naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd.

IC Netherlands koopt transformatiepand Rotterdam
Westzeedijk 507 in Rotterdam

Dat meldt IC in een persbericht zonder financiële details. Het IC-vehikel Stichting Bewaarder IC Oceaanhuis heeft het pand voor 24,3455 miljoen euro gekocht, blijkt uit Kadastercijfers. MEI Architects and Planners heeft een ontwerp gemaakt waar wooncomfort en authentieke elementen samenkomen. Het gebouw krijgt 184 lofts en appartementen variërend van 50 tot 220 m2.  Aannemer IBB Kondor zal de transformatie uitvoeren.

IC Netherlands, dat een portefeuille van 10.000 woningen in Nederland opbouwt, gaat haar woonconcept The Fizz in dit gebouw toepassen. Met dit concept bedient IC Netherlands de huurwoningmarkt voor young professionals in de vijf grote steden. ‘West507 past uitstekend in de visie van The Fizz Young Professionals; het is urban, grotendeels microliving en heeft internationale allure. Het past daarnaast ook perfect bij de stad Rotterdam’, aldus Wouter van den Eijnden van IC Netherlands.

Reageer op dit artikel