nieuws

IC Netherlands met kapitaalinjectie naar 10.000 woningen

Financieel

IC Netherlands met kapitaalinjectie naar 10.000 woningen
Don Bosco Osdorpplein Amsterdam

IC Netherlands kan de komende jaren nog meer woningbouwprojecten ontwikkelen, ook buiten de grootste Nederlandse universiteitssteden.

Dat meldt IC Netherlands nu een meerderheidsbelang in het Duitse partnerbedrijf International Campus Group is overgegaan naar fondsen die beheerd worden door Brookfield, een alternative asset manager. Door de kapitaalinjectie van Brookfield versterkt IC Netherlands de financiële slagkracht en nemen de uitbreidingsmogelijkheden in Nederland verder toe.

IC Netherlands heeft vijf complexen operationeel waarvan vier voor studenten en één voor young professionals, alle in Amsterdam. In totaal huren hier 1.700 (internationale) studenten en 279 young professionals een zelfstandig appartement.

Ook heeft IC Netherlands een omvangrijke pijplijn opgebouwd in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de Brabantse stedenrij. Daarvan zijn vijf complexen in aanbouw, zodat in 2019 en 2020 minimaal 1.300 woningen aan de portefeuille worden toegevoegd. Voor nog eens 2.000 woningen zijn plannen in ontwikkeling. De ambitie is om de portefeuille de komende jaren te laten doorgroeien naar 10.000 woningen. De woningbelegger richt zich bij de expansie op het middensegment.

IC Netherlands richt zich ook actief op gebiedsontwikkeling zoals het dat nu doet met Hyde Park Hoofddorp. Daar wordt een kantorenpark getransformeerd tot een leefgebied met bijna 4.000 woningen.

‘We concentreerden ons op de grote acht universiteitssteden, maar breiden ons werkgebied uit naar andere steden waar afgestudeerden zich vestigen en aan het werk gaan. Ook daar hebben starters in de huidige markt nauwelijks kans om een woning te bemachtigen’, zegt ceo Wouter van den Eijnden.

Reageer op dit artikel