nieuws

Stuur uw project in voor StiB Award 2018

Projectontwikkeling

Vastgoedmarkt zoekt vastgoedprojecten die kunnen meedingen naar de prestigieuze Steden in Beweging (StiB) Award, een gemeenschappelijk initiatief met vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Projecten kunnen tot februari 2018 worden ingediend.

Stuur uw project in voor StiB Award 2018

De award is een prijs voor het (bijna geheel) voltooide vastgoedproject dat door gebiedsversterking bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad. Project kunnen eenvoudig worden aangemeld via een online formulier.

Een vakjury zal maximaal vijf gekozen projecten bezoeken voor een rondleiding en een toelichting op het project. Aspecten waarop deze genomineerde projecten worden beoordeeld zijn:

  • is er rekening gehouden met de behoeften van (toekomstige) gebruikers?
  • is het omringende stedelijk gebied functioneel versterkt?
  • is de identiteit van de stad/wijk versterkt?
  • zet het project aan tot nieuwe bedrijvigheid en ondernemerschap?
  • is rekening gehouden met ‘het nieuwe winkelen/wonen/werken’?
  • is het project bijzonder, een voorbeeld voor sector, vernieuwend?

Inzenden kan tot donderdag 15 februari 2018, waarna in maart 2018 de namen van de genomineerde projecten worden bekend gemaakt. Hiervan wordt uitgebreid verslag gedaan op de site en in het maandblad Vastgoedmarkt. Na een projectbezoek en beoordeling door de vakjury, kunnen bezoekers van Provada 2018 hun favoriet aangeven in de stand van Vastgoedmarkt. Op basis van het oordeel van de jury (4/5e) en vakgenoten (1/5e) wordt op 7 juni 2018 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance de winnaar bekend gemaakt.

Een overzicht van het gehele proces en alle stukken rondom de StiB Award 2017 is als pdf beschikbaar op Vastgoedmarkt.nl.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance hecht veel waarde aan de StiB Award. ‘Stedelijke vraagstukken vereisen steeds vaker integrale oplossingen, waarbij gemeenten, ontwikkelaars, beleggers en bewoners intensief samenwerken en het vastgoed fungeert als vliegwiel voor duurzame vernieuwing’, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed. ‘De winnaars van de afgelopen jaren zijn een bron van inspiratie voor iedereen die wil werken aan beter functionerende steden.’

De prijs ging in 2017 naar het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 won het project De Hallen in Amsterdam, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Na de fusie van WPM Groep en Colliers begin 2016 is besloten de prijs bij Syntrus Achmea onder te brengen.

Reageer op dit artikel