nieuws

De Hallen Amsterdam wint StiB Award 2015

Geen categorie

De Hallen in Amsterdam is de winnaar van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015. Dat is op 28 september bekendgemaakt in Rotterdam. Na de bezoeken van de jury aan de vijf genomineerden ‘werd het al snel duidelijk dat er sprake was van een nek-aan-nek race tussen twee potentiële winnaars, de Markthal in Rotterdam en De Hallen in Amsterdam’, aldus het juryrapport.

De Hallen Amsterdam wint StiB Award 2015

De WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De prijs gaat naar de gemeente waar de gebiedsversterking tot stand is gebracht en de direct betrokkenen.

Andere projecten met een nominatie voor de StiB Award 2015 waren de Markthal (Rotterdam), Oostpoort (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en ABC in Twello (Voorst). De nominaties werden gekozen uit ruim zestig aanmeldingen. Alle projecten werden door een brede vakjury bezocht en beoordeeld.

De eerste StiB Award ging in 2013 naar het project Inverdan in Zaanstad. In 2014 viel de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District rond het nieuwe Rotterdam Centraal in de prijzen. Bij de StiB Award hoort een kunstprijs, bestaande uit een reeks foto’s gemaakt door fotografe Merel van Beukering. De winnaar wordt telkens bekendgemaakt tijdens een symposium in de gemeente van het project dat in het voorgaande jaar werd bekroond.

De jury bestond uit IVBN-bestuurslid en ceo Henk Jagersma van Syntrus Achmea Vastgoed (juryvoorzitter), socioloog en voormalig SCP-directeur prof. dr. Paul Schnabel, urban innovator Peter Savelberg, architect Winy Maas van het Rotterdamse bureau MVRDV, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Ronald Schneider van Rotterdam, algemeen directeur Pieter Affourtit van WPM Groep en hoofdredacteur Johannes van Bentum van Vastgoedmarkt. Zij kozen uit de genomineerde projecten de winnaar.

Inzendingen van projecten die meedingen naar de WPM Groep/Vastgoedmarkt Award 2016 kunnen worden gedaan met een e-mail naar redactie@vastgoedmarkt.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.stedeninbeweging.nl.

V.l.n.r: Ronald Schneider, Peter Savelberg, Elena Nastase, Henk Jagersma, Johannes van Bentum en Pieter Affourtit.

Reageer op dit artikel