nieuws

Welk toptalent volgt Tim de Vries op?

Loopbaan

‘Jonge talenten zijn bekwaam met technologie, omarmen sneller nieuwe werkwijzen. Als vastgoedbedrijf kun je er alleen maar van profiteren als zij hun kennis en kunde kunnen tonen via het podium van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019.’

Welk toptalent volgt Tim de Vries op?
Tim de Vries

Dat zegt de nieuwe juryvoorzitter Jan Werkman (47). Hij volgt Cuno van Steenhoven op, die het voorzitterschap drie jaar met grote inzet vervulde en de prijs op een hoger niveau bracht.

‘Een hele eer om hem op te volgen’, verklaart Werkman. ‘Een mooie kans, om samen met mijn mede-juryleden jong talent te mogen beoordelen, ook op hun kunde om buiten de gevestigde denkkaders te kunnen treden.’

De juryvoorzitter roept bedrijven op hun vastgoedtalent onder de 37 jaar op te geven voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Kandidaten moeten over ten minste vijf jaar werkervaring beschikken. De winnaar ontvangt naast een award een opleidingscheque ter beschikking gesteld door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

Juryvoorzitter Jan Werkman van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award.

Podium bieden

Werkman (47) is in het dagelijks leven commercieel directeur van funda en funda in business. Vorig jaar trad hij toe tot de jury. Het online platform sponsort de prestigieuze prijs voor het tweede jaar. ‘Met onze sponsoring willen we jong talent een podium bieden’, stelt Werkman enthousiast. ‘Jonge mensen zien meer het belang van delen, het ‘sharen’ van data, van gemeenschappelijkheid van transparantie. Dat is precies waar funda in business voor staat.’

De Award wordt voor de elfde keer georganiseerd. Tim de Vries, het toptalent van 2018, en consultant bij Cushman & Wakefield, neemt dit jaar de plaats in de jury over van Frank Verwoerd, de winnaar van 2017. Verder bestaat de jury uit : Peter Helfrich, Head of North-West Europe van vastgoedvermogensbeheerder Patrizia;  Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van projectontwikkelaar BPD en winnaar van de YTA in 2016; en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Award voor hele sector

Volgens Werkman staat de prijs als een huis, maar is er nog steeds ruimte voor verbetering. ‘Ik kijk met grote tevredenheid terug op het afgelopen jaar. We hadden een record aantal deelnemers en een record aantal stemmen op internet. De nieuwe opzet van de finale was een groot succes. Een mooi vertrekpunt om verdere stappen te maken.’

Het gaat niet alleen om vastgoedadviseurs. Daarom hebben we de samenstelling van de jury verbreed.

Belangrijkste uitdaging is de YTA voor alle geledingen van de vastgoedsector nog aantrekkelijker te maken. ‘Alle talentvolle jonge vastgoedprofessionals moeten kunnen schitteren in deze competitie, ook in de finale’, stelt de juryvoorzitter. ‘Het gaat niet alleen om vastgoedadviseurs. Daarom hebben we de samenstelling van de jury verbreed. De YTA is er voor de hele vastgoedsector!’

Aanmelden

De Amsterdam School of Real Estate (Asre) is academic partner van de Funda In Business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.  Sinds 2014 reikt de Asre een waardecheque uit aan de winnaar van deze Talent Award om zo bij te dragen aan het verder uitbouwen van zijn of haar carrière.

De jury nodigt organisaties uit hun grootste vastgoedtalent te nomineren voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.

Het slotdebat tussen de drie finalisten vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de RAI Amsterdam

Een vastgoedtalent voordragen is mogelijk tot 4 februari 2019. In de week van 11 februari selecteert de jury vijf kandidaten uit de aanmeldingen. Hun namen worden vervolgens bekendgemaakt op Vastgoedmarkt.nl.

Het slotdebat tussen de drie finalisten vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de RAI Amsterdam in de stand van Vastgoedmarkt. De uiteindelijke winnaar wordt na afloop van het debat bekendgemaakt op de stand van de funda in business.

Voordragen voor de elfde editie van deze jaarlijkse prijs doe je via het aanmeldingsformulier op de site.

Reageer op dit artikel