nieuws

Nieuwe sponsor Young Talent Award breekt lans voor transparantie

Loopbaan

Nieuwe sponsor Young Talent Award breekt lans voor transparantie
Jan Werkman

Funda in business is de nieuwe sponsor van de Vastgoedmarkt Young Talent Award. De prijs heet voortaan funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award.

‘Met onze sponsoring willen we jong talent een podium bieden’, zegt Jan Werkman, commercieel directeur van funda en funda in business, enthousiast. ‘Jonge mensen zien ook meer het belang van delen, het ‘sharen’ van data, van gemeenschappelijkheid van transparantie. Dat is precies waar funda in business voor staat.’

Werkman neemt de plaats in de jury over van Richard Gerritsen, Regional Director European Sales Yardi Systems. Yardi, wereldwijd leverancier van softwareoplossingen voor vastgoed management, was tien jaar lang hoofdsponsor van dé Nederlandse prijs voor jong vastgoedtalent.

Werkman onderschrijft de visie van Gerritsen dat het businessmodel van veel vastgoedadviseurs nog altijd voor een belangrijk deel gebaseerd is ‘op het weten van iets dat een ander niet weet en daarvoor betaald te krijgen’. Maar dat model loopt naar het eind van zijn houdbaarheidsdatum, veel vastgoeddata zullen gratis beschikbaar komen.

‘Er komen ook steeds meer relevante data bij door de snelle technologische ontwikkelingen’, verklaart Werkman. ‘Neem bijvoorbeeld het groeiende aantal sensoren in gebouwen of app’s  die gebouwbeheerders aan gebruikers ter beschikking stellen om inzicht te krijgen welke vergaderunits beschikbaar zijn, de lichtintensiteit te regelen of temperatuur. Al die technologie genereert data die gebouweigenaren kunnen gebruiken om het beheer efficiënter te regelen.’

Werkman: ‘We hebben met funda in business een visie voor ogen, waar we over een aantal jaar willen staan. We willen in ieder geval veel meer transparantie op ons platform. Bijvoorbeeld informatie over reisafstanden, informatie over vergelijkbare gebouwen die te huur of te koop staan, en nieuwe benchmarks creëren voor bijvoorbeeld prijs-, locatie-, en gebouwvergelijkingen. Maar bovenal de platformgedachte verder inhoud geven. We willen zowel de gebruikers, de users, als de makelaars, de voornaamste producenten van de content, meer toepassingen bieden. Dan komt er nog meer bezoek en dus ontstaat meer toegevoegde waarde voor de makelaar.’

Hoe funda in business de toekomstvisie precies gaat verwezenlijken, ligt niet in een duimendik business plan vast, benadrukt de bevlogen commercieel directeur. Het wordt een kwestie van trial and error, stap voor stap, zo blijkt. ‘Vergelijk het maar met de droom van Tesla Motors-oprichter Elon Musk om in 2022 op Mars te staan. Dat gaat ook in stappen.’

Voordragen voor de funda in business/Vastgoedmarkt  Young Talent Award doe je via het aanmeldingsformulier op de site van Vastgoedmarkt.

Lees meer over de nieuwe sponsor van de Young Talent Award in het novembernummer van Vastgoedmarkt dat vrijdag verschijnt.

Reageer op dit artikel