nieuws

Tim de Vries wint Young Talent Award 2018

Loopbaan

Tim de Vries  (28) is winnaar van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018. In de finale op de stand van Vastgoedmarkt op de Provada versloeg de consultant van Cushman & Wakefield beide andere kandidaten, Marieke Dessauvagie (Colliers International) en Remco van der Mije (JLL).

Tim de Vries wint Young Talent Award 2018
Tim de Vries

De Vries, de jongste finalist,  behaalde de meeste punten op alle onderdelen waarop de jury beoordeelde: aantal stemmen op de website, de blogs en het optreden in het debat tijdens de finale op 7 juni in de RAI. Juryvoorzitter Cuno van Steenhoven noemde hem een ‘overtuigende winnaar op alle fronten’.  Van Steenhoven loofde ook Marieke Dessauvagie en Remco van der Mije  voor hun grote inbreng. ‘Jullie waren sterke kandidaten, maar in een wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.’

Nieuwe opzet

De jury had dit jaar voor een andere opzet van het slotdebat gekozen. De kandidaten toonden hun kennis in een pitch. Op basis van een object dat op funda in business staat, zette elke finalist een verhuur of verkoopstrategie uiteen. Het betrof het kloostercomplex Wittermer Allee 32 in Wittem (Dessauvagie) en de multi-tenant kantoorgebouwen Wageningselaan 2 Veenendaal ((Van der Mije) en Kerkade 2-12 te Utrecht (De Vries). Wat zijn de marktkansen voor het object? Voor welk type gebruiker leent het zich? De nieuwe opzet bleek een gelukkige greep. Nooit eerder verliep de finale zo flitsend, vooral dankzij de uitstekende presentaties en voorbereiding van de drie finalisten en de scherpe vragen waarmee ze elkaar bestookten.

De Vries vertelde naderhand dat hij het ‘ongelooflijk leuk’ vond om mee te doen aan de verkiezing. ‘Al zal mijn vriendin wel blij zijn dat het voorbij is, want ik heb er heel veel vrije tijd in gestoken.’

De nieuwe topper begon zijn carrière in 2013 in het Property Managementteam van vastgoedadviseur Savills waar hij zijn afstudeerstage deed in het kader van zijn Master of Real Estate aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aansluitend hieraan ging hij werken als taxateur in het Valuation & Advisory team van Cushman & Wakefield (voormalig DTZ Zadelhoff). Medio 2016 maakte hij de overstap gemaakt naar Office Agency (verhuur van kantoren).

Vastgoedcyclus

Zijn  tweede  blog voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award ging over de cyclus in de Nederlandse kantorenmarkt. Volgens deze topper  bestaat dé vastgoedcyclus niet, omdat de gebruikersmarkt en de beleggingsmarkt tweede verschillende cycli laten zien. ‘De beleggersmarkt is onderdeel van de internationale kapitaalmarkt, terwijl de gebruikersmarkt zich met name afspeelt op regionaal niveau.’ Hij pleitte voor ‘vraaggericht bouwen’. Als voorbeeld noemde hij in zijn blog het WTC Utrecht, een nieuwbouwontwikkeling die al voor de oplevering een indrukwekkend percentage huurders aan zich heeft weten te binden.  Volgens hem richt de toekomstige gebruikersvraag zich dan ook ‘op hoogwaardige ontmoetingsplaatsen op multifunctionele, uitstekend bereikbare locaties met veel voorzieningen zoals Utrecht Centraal of op de Zuidas’.

De prijs is een bokaal en een opleidingsmodule van ASRE.  ‘Gezien mijn achtergrond als taxateur kies ik waarschijnlijk voor de module investeringsanalyse’, aldus de glunderende winnaar.

De jury bestond die jaar uit Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff (voorzitter); Jan Werkman,  commercieel directeur Funda; Frank Verwoerd (winnaar 2017) en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel