nieuws

Oplichtster verhuurt woning 20 keer

Financieel

Meer dan twintig mensen zijn opgelicht door een vrouw die zich voordeed als verhuurder van een appartement in de Kraijenhoffstraat in Eindhoven, zo meldt Omroep Brabant. 

Oplichtster verhuurt woning 20 keer
Portiekwoningen aan de Kraijenhoffstraat in Eindhoven. Foto: Google Maps

De rechtmatige eigenaar, die tijdelijk in het buitenland verbleef, dacht de portiekwoning voor een maand te hebben verhuurd aan een vrouw, maar begon onraad te ruiken toen bleek dat voor het adres plotseling een nieuwe internetprovider was aangevraagd. Ruud de Wit schreef over deze vorm van fraude eerder al een blog.

Voorschot 1.500 euro

Bij thuiskomst lag de brievenbus vol met post van mensen die meenden de woningen te hebben gehuurd. Zo’n 20 mensen hadden de vrouw een voorschot van 1.500 euro betaald, 650 euro huur en 850 euro borg. De sleutel kregen ze echter nooit. Minimaal zeven slachtoffers hebben volgens Omroep Brabant inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Van de oplichtster ontbreekt nog ieder spoor.

Reageer op dit artikel