nieuws

IEF koopt commerciële plint woontoren Zuidas

Beleggingen

AM en BPD hebben vier commerciële ruimtes in de plint van woontoren Xavier aan de Zuidas in Amsterdam verkocht aan IEF Real Estate Services.

IEF koopt commerciële plint woontoren Zuidas
woontoren Xavier aan Zuidas Amsterdam

De ontwikkelaars verenigd in ontwikkelingscombinatie Zuidschans C.V. hebben de koopovereenkomst met IEF op 8 oktober getekend. Voorafgaand aan de verkoop is – in nauw overleg met de gemeente Amsterdam – gezocht naar een partij die aansluit bij de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige en levendige invulling te geven aan de plint. Het gaat om vier commerciële units van respectievelijk 111, 106, 58 en 61 m2 op de begane grond van de toren.

Xavier wordt een 75 meter woontoren aan de Gustav Mahlerlaan met 110 huur- en 49 koopappartementen, 336 m2 bvo commerciële ruimten en parkeervoorzieningen. Het ontwerp is van Kenk Architecten. De realisatie is in handen van Waal. De oplevering staat eind dit jaar gepland.

De woontoren heeft 21 verdiepingen en twee lagere woongebouwen van zes verdiepingen. De 49 koopappartementen worden gerealiseerd op de tiende tot en met 21e verdieping van de woontoren. Alle woningen zijn in 2016 verkocht.  Syntrus Achmea kocht de 110 huurappartementen medio 2016. De huurappartementen komen in de twee lagere woongebouwen en op de eerste tot en met negende verdieping van de hoogbouw.

Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Met Xavier wordt de woon- en voorzieningenfunctie van de Zuidas verder versterkt, aldus de ontwikkelaars. Op dit moment realiseren AM en BPD, naast Xavier, samen the George en the Gustav. Eerder is Opzuid gerealiseerd.

AM en BPD, samenwerkend als Zuidschans, werden in deze gestructureerde inschrijving geadviseerd door P van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Reageer op dit artikel