nieuws

AM en BPD beginnen verkoop Zuidas-woningen

regios

AM en BPD beginnen verkoop Zuidas-woningen

AM en BPD zijn op 26 september begonnen met de verkoop van 49 luxe appartementen in nieuwbouwproject Xavier aan de Zuidas in Amsterdam. De prijzen variëren van 335.000 euro tot 2,725 miljoen euro op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Het gebouw ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en George Gershwinlaan en bestaat in totaal uit 49 koop- en 110 vrijesectorhuurappartementen, vier commerciële ruimten van in totaal 300 m2 en een parkeergarage met 122 plaatsen. AM, BPD en vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance tekenden tijdens vastgoedbeurs Provada een turnkey-overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van de 110 huurappartementen in Xavier.

De 75 meter hoge woontoren heeft 21 verdiepingen en twee lagere woongebouwen van zes verdiepingen. De 49 koopappartementen worden gerealiseerd op de tiende tot en met 21e verdieping van de woontoren. Het woningaanbod bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen en zeven topappartementen, waaronder het penthouse. De appartementen hebben een woonoppervlakte variërend van 65 tot 314 m2.

Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier zal de woonfunctie van de Zuidas verder versterken. Het ontwerp is van Kenk Architecten te Amsterdam. Xavier is een vervolg op de samenwerking voor het succesvol verkochte appartementengebouw Opzuid, ook een ontwikkeling van AM en BPD. De bouw van Xavier is begin juni gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal. Medio 2018 wordt begonnen met de verhuur.

Reageer op dit artikel