nieuws

Nieuw Zuidas-project AM en BPD met 159 woningen

regios

AM en BPD ontwikkelen aan de Gustav Mahlerlaan het nieuwbouwproject Xavier, bestaande uit 159 luxe koop- en huurappartementen, vier commerciële ruimten van 275 m2 en een parkeergarage met 122 plaatsen.

Dat meldt AM op zijn website. Het ensemble bestaat uit een 75 meter hoge woontoren van 22 bouwlagen en twee lagere woongebouwen van 7 bouwlagen. De 49 koopappartementen bevinden zich op de elfde tot en met de 22e bouwlaag van de woontoren. In de kleine woongebouwen en het onderste deel van de woontoren komen 110 huurappartementen. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze huurappartementen in portefeuille namens een van haar klanten.

De koopappartementen hebben een woonoppervlakte van 65 tot 315 m2 en de huurappartementen zullen 65 tot 110 m2 aan woonoppervlakte hebben. De meeste koopwoningen hebben een buitenruimte op het zuiden. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier is een ontwerp van Kenk Architecten te Amsterdam. Het complex is een vervolg op het verkochte appartementengebouw OpZuid, ook een ontwikkeling van AM en BPD.

Naar verwachting start de bouw van Xavier in het tweede kwartaal van 2016. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal Bouw. De verkoopprijzen worden bij de start van de verkoop, na de zomer van 2016, bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel