nieuws

BPD en AM beginnen bouw 144 woningen Zuidas

Projectontwikkeling

BPD en AM beginnen bouw 144 woningen Zuidas
Woningproject-the-George Zuidas

Ontwikkelcombinatie Zuidschans – een samenwerking van BPD en AM – is begonnen met de de bouw van 29 appartementen en 115 studio’s en appartementen in het appartementengebouw The Gustav.

Het project werd in de zomer van 2017 aangekondigd. De woningen zijn inmiddels alle via een online platform verkocht.

De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen, met een woonoppervlak vanaf 32 m2 tot en met 137m2. Van de 144 appartement werden 88 studio’s met een gemaximeerde koopsom op de markt gebracht, omdat zij vallen in het ‘middensegment koopwoningen’.

Het woongebouw krijgt een bijzondere daktuin die is ingericht als duinlandschap en is voorzien van een continu door de wind bewegend heidegraslandschap. Door een gevarieerde beplanting worden vogels, vlinders en insecten aangetrokken. Ook worden ontmoetingsplekken op elke tweede verdieping van het gebouw gerealiseerd en een binnentuin met geïntegreerde zitplekken.

Onderin The Gustav komt een commerciële plint. Onder het gebouw komen 49 parkeerplaatsen en 22 scooter opstelplaatsen en de parkeerplaatsen kunnen worden voorzien van een elektrisch oplaadpunt. In de parkeerkelder bevindt zich ook een algemene fietsenstalling. De  fietsenstalling is voor fietsen goed bereikbaar door een fiets transportband naast de trap. De woningen worden gebouwd door BAM Wonen en in 2020 opgeleverd. Alle appartementen in The Gustav zijn inmiddels verkocht.

Reageer op dit artikel