Hudson's Bay weer onder vuur

Hudson's Bay weer onder vuur
Winkelinterieur Hudson's Bay

Hudson's Bay bevindt zich opnieuw in het vizier van kritische geldschieters.

Investeringsmaatschappij Land & Buildings wil dat de van oorsprong Canadese warenhuisketen iets doet aan zijn slechte prestaties en panden verkoopt om extra geld op te halen.

Oprichter Jonathan Litt van de activistische investeerder Land & Buildings beloofde in december zijn aanhoudende kritiek op Hudson's te staken in ruil voor wat toezeggingen. Het fonds stelt nu echter in een brief aan andere aandeelhouders dat het bedrijf zich niet kan blijven verstoppen achter de moeilijke marktomstandigheden, omdat andere warenhuizen simpelweg beter presteren.

Hudson's Bay heeft ook dertien winkels in Nederland. Net als bij andere vestigingen in Europa zou het daar nog niet bepaald storm lopen. Hudson’s Bay heeft het lastig in Europa, maar boekte wereldwijd eindelijk weer eens winst in het vierde kwartaal van 2017 doordat het in Noord-Amerika wat beter gaat.

Toch wil Land & Buildings dat het winkelbedrijf wat van zijn vastgoed te gelde maakt. Hudson's Bay zit doorgaans op toplocaties in steden en volgens de investeerder zijn die panden meer waard zonder het warenhuis erin.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.