Hudson's Bay sluit kwartaal af met winst

Hudson's Bay sluit kwartaal af met winst
Winkelinterieur Hudson's Bay

Warenhuisconcern Hudson's Bay heeft voor het eerst in twee jaar weer een kwartaal met winst afgesloten.

Toch is topman Richard Baker van het bedrijf, dat ook filialen in Nederland heeft, nog niet tevreden met de prestaties. De verkopen moeten volgens hem omhoog en de marge moet ook groter worden.

Hudson's Bay hield afgelopen kwartaal 84 miljoen Canadese dollar over, omgerekend een kleine 53 miljoen euro. Een jaar eerder ging er nog een nettoverlies van 152 miljoen dollar in de boeken. De consumentenverkopen gingen wel met ruim 2 procent omhoog, naar 4,7 miljard dollar. Gecorrigeerd voor onder meer winkelsluitingen was evenwel sprake van een omzetdaling van dik 2 procent. In Europa ging het hier zelfs om een min van meer dan 3 procent.

De warenhuizen van Hudson's Bay kampen al langer met dalende verkopen, mede door felle concurrentie van webwinkels. Over het hele boekjaar 2017 kwam het nettoverlies net als in 2016 uit op meer dan een half miljard dollar.

Hudson's Bay zit sinds september 2017 jaar in Nederland. De keten trok hier onder meer in op verschillende locaties waar voorheen warenhuizen van de failliete keten V&D zaten. Ook Saks OFF 5TH, die ook in Nederland te vinden is, en het Duitse Galeria Kaufhof zijn van het concern.

Over Kaufhof doen de laatste tijd verschillende verhalen de ronde dat het er niet goed gaat. Hudson's Bay wees recent evenwel een miljardenbod op de Duitse keten van de hand. De Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa, eigenaar van de rivaliserende keten Karstadt, had 3 miljard euro over voor Kaufhof. Maar volgens Hudson's Bay zou Kaufhof veel meer waard zijn.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.