nieuws

Stena koopt Atos-kantoor Amstelveen

Beleggingen

De ontwikkelcombinatie van M.J. de Nijs & Zonen, ProWinko en De Jong Groep heeft het kantoorgebouw aan Burgemeester Rijnderslaan 30 in Amstelveen verkocht aan Stena Realty.

Stena koopt Atos-kantoor Amstelveen
Burgermeester Rijnderslaan 30 in Amstelveen

Het kantoor van ongeveer 9.000 m2 ligt langs de A9 en is onderdeel van complex De Bovenlanden. Het hoogwaardig afgewerkte gebouw is in 2015 gerenoveerd. Hierbij is een nieuwe hoofdentree en een modern multifunctioneel atrium gerealiseerd. Het kantoorpand heeft het energielabel A. Het Kadaster vermeldt nog geen koopsom.

De Bovenlanden is het voormalige hoofdkantoor van KPMG. De rest van het pand wordt getransformeerd naar woningen. Stena Realty is onderdeel van de Zweedse Stena Group en richt zich voornamelijk op commercieel vastgoed. Het bedrijf werkt vanuit Amstelveen en heeft een internationale portefeuille in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Hongarije en de Verenigde Staten.

Atos huurt het kantoorpand voor de lange termijn als haar Benelux- en Nordics-hoofdkantoor. Het gebouw is onder andere geschikt doordat het vlakbij Schiphol en Stadshart Amstelveen en direct aan de A9 ligt. De verkoper werd geadviseerd door Colliers International en juridisch begeleid door Van Doorne. Koper Stena Realty werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

 

Reageer op dit artikel