Being Development start bouw Yotel Amsterdam

Being Development start bouw Yotel Amsterdam

Ontwikkelaar Being Development heeft in samenwerking met Valuas and CommonWealth Investments,de start bouw van een overwegend circulair hotel in Amsterdam Noord aangekondigd.

Het 202 kamer tellende hotel is het tweede hotel in aanbouw binnen het groeiende hotel portfolio van Being Development bestaande uit het nhow Amsterdam Rai hotel, een iconisch hotel met 650 kamers, en Aloft Utrecht, het eerste Well gecertificeerde hotel ter wereld. De ontwikkeling van Yotel Amsterdam werd een jaar geleden al aangekondigd.

Het hotel, ontworpen door Studioninedots, Delva Landscape Architects en DesignAgency, wordt een plek waar slim ontwerp, innovatie en duurzaamheid - kenmerkend voor ontwikkelingen in het gebied Buiksloterham Amsterdam Noord - bijeenkomen. Het geïntegreerde ontwikkelingsproces omvatte een samenwerking tussen verschillende adviseurs, de gemeente Amsterdam en de buurt. Het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen.

Om haar duurzame ambities te realiseren, implementeert het hotel duurzame kenmerken op verschillende niveaus, met als leidende principes het Circulaire Manifest Buiksloterham. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een Breeam Excellent beoordeling, waarvan een beoordeling van 78,8 procent op het onderdeel ‘Design’ reeds  is behaald en ‘As Built’ zeker ook niveau Excellent zal behalen.

Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: 'We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel. Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het is ons doel om een inclusieve en positieve omgeving te creëren, waar internationale bezoekers in contact komen met de lokale gemeenschap.'

Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan, wat de visie van ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’ goed weerspiegelt.Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door Yotel. Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras. Een plek waar zowel bezoekers, Amsterdammers als de lokale gemeenschap van kunnen genieten.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.

Beeld: Dennis van de Water/Shutterstock

Dit zijn de belangrijkste vastgoedtrends voor 2025

2024 was een jaar van terughoudendheid. De vastgoedsector maakte een pas op de plaats in afwachting van betere perspectieven. Aan dat hoofdstuk lijkt nu een eind te komen. Er is sprake van voorzichtig optimisme. Dit zijn de zes belangrijkste ontwikkelingen voor 2025 volgens Vastgoedmarkt.

Aan de twee derde betaalbaarheidseis wordt bij de woontop niet getornd

Aan de twee derde betaalbaarheidseis wordt bij de woontop niet getornd

Woonminister Mona Keijzer houdt vast aan de bouw van 100.000 woningen per jaar, waarvan twee derde voor het betaalbare segment. Eerder liet de minister nog weten dat deze betaalbaarheidseis wat haar betreft 'geen dogma' was.

Foto: Unkas Photo/Shutterstock

Nieuwbouw verdubbelt bij soepelere regels rond betaalbaarheid

Er kunnen aanzienlijk meer nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd als de verplichting tot het bouwen van veel sociale- en middenhuurwoningen wordt versoepeld. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

Fotograaf: Anneriet van der Spek

Hoe Barentsz de standaard zet voor compromisloze duurzaamheid in vastgoed

De bouwsector staat voor grote uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, van het verminderen van CO₂-uitstoot tot het bouwen met biobased materialen. Bij Barentsz Ontdekkingshuizen zit duurzaam wonen en bouwen in het dna. Zowel in het ontwerp als in de productie- en bouwfase streeft het innovatieve bouwbedrijf naar 'compromisloze duurzaamheid'. 'We moeten niet als boekhouders alleen maar gericht zijn op de getallen. Uiteindelijk wil je huizen maken die prettig zijn om in te leven.'