nieuws

Corporaties Drechtsteden: 30.000 woningen aan warmtenet

Vastgoedbeheer

Zeven woningcorporaties in de Drechtsteden willen uiteindelijk 70% van hun bezit gasloos maken door de woningen aan te sluiten op een warmtenet. 

Corporaties Drechtsteden: 30.000 woningen aan warmtenet

De woningcorporaties Woonkracht10, Rhiant, Trivire, Woonbron Dordrecht, Tablis Wonen, Fien Wonen, Woningbouwvereniging Heerjansdam en afvalverwerker HVC ondertekenden eind maart een intentieovereenkomst die uiteindelijk eind 2019 moet uitmonden in een daadwerkelijke realisatieovereenkomst. Met het ondertekenen, start het onderzoek naar de haalbaarheid van het aansluiten van een zo groot mogelijk aantal van de in totaal 42.000 corporatiewoningen op het warmtenet van HVC in de Drechtsteden tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten. Uiteindelijk moet minimaal 70% van de woningen met benutting van een regionaal warmtenet gasloos worden.

Groeiend warmtenet

Afvalverwerker HVC heeft al een ruim ervaring met de exploitatie van warmtenet. De afvalcentrale in Dordrecht verwarmde via een gestaagd groeiend warmtenet een jaar geleden al ruim 3.300 woningen. De bio-energie centrale van HVC in Alkmaar had op dat moment met een netwerk van 30 kilometer in Alkmaar, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard al 6.000 aansluitingen.

Reageer op dit artikel