Big Bazar blaast nieuw leven in 50 Op=Op-panden

Big Bazar blaast nieuw leven in 50 Op=Op-panden
OpOp-Voordeelshop-in-winkelcentrum-Zuidplein-Rotterdam

Budget huishoudwinkel Big Bazar gaat nieuwe filialen openen in ongeveer 50 winkelpanden die leeg zijn komen te staan na het faillissement van concurrent Op=Op Voordeelshop.

Big Bazar is nog in overleg met de verhuurders van de panden. Het gaat volgens een woordvoerder van Big Bazar niet om een overname van Op = Op. Nadat de laatste keten eind maart 2019 faillissement aanvroeg, werd korte tijd later bekend dat Op = Op toch een doorstart zou maken met een onbekend aantal winkels.

Roerige tijd

In de nieuwe Big Bazar-filialen is werk voor ongeveer 250 tot 300 medewerkers. Deze keten heeft ook een roerige tijd achter de rug. In 2017 werd het bedrijf, toen nog onderdeel van de Blokker Holding, met Leen Bakker, Intertoys en Xenos in de etalage gezet. In april 2019 werden Big Bazar en de winkels van Blokker opgepikt door Michiel Witteveen.

Big Bazar heeft 120 filialen in Nederland en 11 in België.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.