nieuws

Topman Witteveen weekt Blokker los van familie

Transacties

Topman Michiel Witteveen gaat zich ontfermen over Blokker Holding en de winkelketens Blokker, Big Bazar en Marskramer.

Topman Witteveen weekt Blokker los van familie

Blokker heeft onder die naam nog ongeveer 400 winkels in Nederland. Eind 2017 heeft de holding in totaal nog 770 winkels in de Benelux, waaronder de winkels van Big Bazar en Marskamer. Op dat moment heeft het moederbedrijf dat dan al enige tijd in zwaar verkeert, de speelgoedwinkels van Intertoys en Bart Smit en de Xenos-huishoudwinkels al van de hand gedaan.

De Blokker en Big Bazar winkel en de Markskramer-formule stonden sinds eind vorig jaar te koop. Hoeveel Michiel Witteveen heeft betaald is niet bekend gemaakt. Volgens dagblad De Telegraaf geeft de familie Blokker zelfs een bruidsschat van 280 miljoen euro mee.

Investeringsvehikel

Witteveen heeft zijn sporen in retailland ruimschoots verdiend. Hij gaf in de jaren 90 leiding aan de kledingwinkels van het opgefriste Witteveen maar was daar al een paar decennia weg toen deze in 2017 over de kop gingen. Witteveen zit ook in de raad van commissarissen bij kledingbedrijf Scotch & Soda en heeft een investeringsvehikel voor winkelpanden: Investore.

Huuropbrengsten

De familie heeft via haar investeringsbedrijf nog ongeveer 20 procent van de panden in bezit en kan een deel van de bruidsschat terugverdienen met huuropbrengsten.

Reageer op dit artikel