Topman Witteveen weekt Blokker los van familie

Topman Witteveen weekt Blokker los van familie

Topman Michiel Witteveen gaat zich ontfermen over Blokker Holding en de winkelketens Blokker, Big Bazar en Marskramer.

Blokker heeft onder die naam nog ongeveer 400 winkels in Nederland. Eind 2017 heeft de holding in totaal nog 770 winkels in de Benelux, waaronder de winkels van Big Bazar en Marskamer. Op dat moment heeft het moederbedrijf dat dan al enige tijd in zwaar verkeert, de speelgoedwinkels van Intertoys en Bart Smit en de Xenos-huishoudwinkels al van de hand gedaan.

De Blokker en Big Bazar winkel en de Markskramer-formule stonden sinds eind vorig jaar te koop. Hoeveel Michiel Witteveen heeft betaald is niet bekend gemaakt. Volgens dagblad De Telegraaf geeft de familie Blokker zelfs een bruidsschat van 280 miljoen euro mee.

Investeringsvehikel

Witteveen heeft zijn sporen in retailland ruimschoots verdiend. Hij gaf in de jaren 90 leiding aan de kledingwinkels van het opgefriste Witteveen maar was daar al een paar decennia weg toen deze in 2017 over de kop gingen. Witteveen zit ook in de raad van commissarissen bij kledingbedrijf Scotch & Soda en heeft een investeringsvehikel voor winkelpanden: Investore.

Huuropbrengsten

De familie heeft via haar investeringsbedrijf nog ongeveer 20 procent van de panden in bezit en kan een deel van de bruidsschat terugverdienen met huuropbrengsten.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.