nieuws

Rubens koopt 750 woningen voor 110 miljoen euro

Transacties

Rubens Capital Partners heeft voor 110 miljoen euro een woningportefeuille van Amvest aangekocht.

Rubens koopt 750 woningen voor 110 miljoen euro
Woningen in de portefeuille die Rubens van Amvest overneemt

De portefeuille bestaat uit ca. 750 woningen (appartementen en eengezinswoningen), garages en enkele bedrijfsruimten en heeft een landelijke spreiding. Amvest, ontwikkelaar en fondsmanager van woningbeleggingsfondsen, heeft de woningen verkocht namens een van haar institutionele klanten. Van Dijk & Ten Cate vastgoedadviseurs adviseerde Amvest. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Derde portefeuille 2019

Het is de derde grote portefeuille die Rubens, goed voor een beheerd vermogen van 3,0 miljard euro, in 2019 verwerft. Begin maart kocht de vastgoedbelegger voor 97,5 miljoen euro de woningportefeuille Storq van verzekeraar Onderlinge ’s-Gravenhage. De transactie omvat 367 woningen, elf commerciële ruimten en 38 garages. Even daarvoor kocht het al samen met Capreit voor 1 miljoen euro meer de Platinum portefeuille van pensioenbeheerder MN. Deze portefeuille bestaat uit 500 woningen, enkele commerciële ruimten en diverse parkeergelegenheden.

Reageer op dit artikel