Rubens koopt 750 woningen voor 110 miljoen euro

Rubens koopt 750 woningen voor 110 miljoen euro
Woningen in de portefeuille die Rubens van Amvest overneemt

Rubens Capital Partners heeft voor 110 miljoen euro een woningportefeuille van Amvest aangekocht.

De portefeuille bestaat uit ca. 750 woningen (appartementen en eengezinswoningen), garages en enkele bedrijfsruimten en heeft een landelijke spreiding. Amvest, ontwikkelaar en fondsmanager van woningbeleggingsfondsen, heeft de woningen verkocht namens een van haar institutionele klanten. Van Dijk & Ten Cate vastgoedadviseurs adviseerde Amvest. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

Derde portefeuille 2019

Het is de derde grote portefeuille die Rubens, goed voor een beheerd vermogen van 3,0 miljard euro, in 2019 verwerft. Begin maart kocht de vastgoedbelegger voor 97,5 miljoen euro de woningportefeuille Storq van verzekeraar Onderlinge ’s-Gravenhage. De transactie omvat 367 woningen, elf commerciële ruimten en 38 garages. Even daarvoor kocht het al samen met Capreit voor 1 miljoen euro meer de Platinum portefeuille van pensioenbeheerder MN. Deze portefeuille bestaat uit 500 woningen, enkele commerciële ruimten en diverse parkeergelegenheden.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.