Wat betaalde Rubens voor de Storq-portefeuille?

Wat betaalde Rubens voor de Storq-portefeuille?

Rubens Capital Partners heeft de woningportefeuille Storq gekocht van Onderlinge 's-Gravenhage.

De transactie omvat 367 woningen, elf commerciële ruimten en 38 garages. Driekwart van de woningen bestaat uit appartementen en een kwart uit eengezinswoningen. Ze liggen op 31 locaties in Den Haag, Voorburg, Rijswijk, Delft en Wassenaar.

CBRE heeft de verkoop namens Onderlinge ’s-Gravenhage begeleid. Daarbij waren de afdelingen Capital Markets, Capital Advisors en Development Services betrokken. Osborne Clarke trad op als juridisch adviseur van verkoper. Rubens Capital Partners werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.

Kenmerken van de portefeuille zijn volgens CBRE de aantrekkelijke binnenstedelijke architectuur, volledig eigendom en gunstige locaties. Ook zijn er vergunningen om enkele garages in de portefeuille om te zetten naar woningen.

Volgens de akte van levering bedroeg de prijs 97.500.00 euro, waarvan 94.172.849 euro voor de woningen en 3.327.151 euro voor het andere vastgoed.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.