Cushman & Wakefield verkiest focus boven groei

Cushman & Wakefield verkiest focus boven groei
Jeroen Lokerse

Vastgoedadviseur Cushman & Wakefield verkiest focus boven verdere groei.

Dat zegt Jeroen Lokerse tegen Vastgoedmarkt. De managing partner van Cushman & Wakefield in Nederland is sinds kort lid van het Emea executive committee van de internationale vastgoedadviseur. 'We zijn voorbereid op een omslag van de markt. We verkiezen focus boven verdere groei', zegt Lokerse, gevraagd hoe Cushman & Wakefield zich instelt op geopolitieke onzekerheid door bijvoorbeeld de Brexit.

'Voor ons zijn marktaandelen minder relevant. Dat heeft te maken met leiderschap. Wij zijn Cushman & Wakefield, we hebben meer dan 550 mensen in dienst, doen veel vastgoedonderzoek en hebben een grote transactiedatabase. Liever bedienen we tien klanten strategisch en goed dan dertig een beetje. Voor de klanten die we bedienen, willen we over de volle breedte duurzame waarde toevoegen.'

Zie ook de Outlook 2019 van Vastgoedmarkt, die op 14 december verschijnt.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.