Transformatieplein: Hoe effectief is de coalitie voor Rotterdam-Zuid?

Transformatieplein: Hoe effectief is de coalitie voor Rotterdam-Zuid?

Hoe effectief is de coalitie van institutionele beleggers, corporaties en de gemeente Rotterdam bij de aanpak van Rotterdam-Zuid?

Dat is een van de vragen die aan de orde komen tijdens Provada in een sessie op het Transformatieplein over de samenwerking in de stad. Bekeken wordt hoe gemeenten, corporaties en marktpartijen samen voor steden kunnen zorgen die aantrekkelijker, duurzamer en inclusiever zijn.

In Rotterdam-Zuid worden tweeduizend woningen aangepakt via renovatie, samenvoegingen en sloop/nieuwbouw. Corporaties, institutionele beleggers en de gemeente tekenden daartoe in 2017 een convenant. De versnelde aanpak van de woonvoorraad is onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid om de achterstand van het gebied in twintig jaar ongedaan te maken.

Twee jaar na de ondertekening van het convenant voor Rotterdam Zuid wordt de tussenbalans opgemaakt van de samenwerking tussen institutionele beleggers, corporaties en gemeenten. Wat is de meerwaarde? Welke hobbels moeten worden geslecht?

Aan tafel zitten
- Nicole Maarsen (directeur Vastgoed Syntrus Achmea Real Estate & Finance)
- Winfred de Nijs, algemeen directeur Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
- Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij woningcorporatie Stadgenoot
- Willem Sulsters, directeur Gebiedskwaliteit & Vastgoed gemeente Rotterdam

Moderator: Peter Hanff, redacteur Vastgoedmarkt

Locatie: RAI Amsterdam, hal 11, stand 11
Tijd: 5 juni, 14.00 uur.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.