nieuws

Transformatieplein: Barské (Stadgenoot) blikt vooruit op prestatieafspraken

Projectontwikkeling

Transformatieplein: Barské (Stadgenoot) blikt vooruit op prestatieafspraken

Wat gaat woningcorporatie Stadgenoot doen voor Amsterdam en hoe wordt daarbij de samenwerking met marktpartijen?

Op die vragen gaat Patrick Barské in op het Transformatieplein tijdens Provada. Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij woningcorporatie Stadgenoot, doet mee aan een sessie over de rol als stadspartner tijdens Provada op het Transformatieplein. Bekeken wordt hoe gemeenten, corporaties en marktpartijen samen voor steden kunnen zorgen die aantrekkelijker, duurzamer en inclusiever zijn.

Transformatieplein: Willen corporaties wel samenwerken met beleggers?

Transformatieplein: Willen corporaties wel samenwerken met beleggers?

‘We staan aan de vooravond van nieuwe prestatieafspraken met de gemeente. Wat gaan we de komende vijf jaar doen om de stad voor iedereen toegankelijk en leefbaar te houden? Hoe trekken we gezamenlijk op naar Den Haag, om de politiek ervan te overtuigen dat Amsterdam echt ander beleid nodig heeft dan een gemiddelde provinciestad?’, zegt Barské.

‘Met marktpartijen zullen we intensief blijven samenwerken, ook de komende jaren, zoals we nu bijvoorbeeld op Oostenburg doen. Zij het commerciële vastgoed, wij de betaalbare woningen. Samen bouwen we verder aan deze wereldstad, op een manier waar we trots op mogen zijn’, vervolgt Barské.

Aan tafel zitten:

Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Winfred de Nijs, algemeen directeur Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij woningcorporatie Stadgenoot
Willem Sulsters, directeur Gebiedskwaliteit & Vastgoed gemeente Rotterdam

Moderator: Peter Hanff, redacteur Vastgoedmarkt

Locatie: RAI Amsterdam, hal 11, stand 11
Tijd: 5 juni, 14.00 uur.

Reageer op dit artikel