nieuws

Transformatieplein: Willen corporaties wel samenwerken met beleggers?

Projectontwikkeling

Transformatieplein: Willen corporaties wel samenwerken met beleggers?

Willen corporaties met institutionele beleggers samenwerken aan binnenstedelijke projecten?

Dat is een van de vragen die aan de orde komen tijdens Provada in een sessie op het Transformatieplein over de rol als stadspartner. Bekeken wordt hoe gemeenten, corporaties en marktpartijen samen voor steden kunnen zorgen die aantrekkelijker, duurzamer en inclusiever zijn.

Syntrus Achmea Achmea Real Estate & Finance wil nog intensiever samenwerken met lokale overheden. Directeur Vastgoedbeleggingen Nicole Maarsen zei daarover in 2017 tegen Vastgoedmarkt: ‘We willen prestatieafspraken maken met steden over waar de groei plaatsvindt en welke kwaliteit die groei moet hebben. Ik zou graag zien dat we vaker bijdragen aan verbetering van binnensteden. Al past het niet even in fonds x of y, het zit wel in ons dna. Ik denk aan langdurige gelegenheidssamenwerkingen zoals 1012Inc (de aanpak van het Wallengebied in Amsterdam; red.).’

Langdurige relaties

Als het aan Maarsen ligt, sluiten ook corporaties aan. ‘Een investeringsvehikel van een gemeente, een corporatie en een of meer van onze fondsen kan veel bijdragen aan wijkverbetering. Het zal best dat het ingewikkelder is dan met alleen twee aandeelhouders. Maar het biedt ook meer kansen. In de binnensteden zit groei. Daar willen we aanwezig zijn op basis van langdurige relaties. Op een manier die verder gaat dan huisjes verzamelen’, aldus Maarsen.

Tijdens de sessie over de rol als stadspartner wordt de balans opgemaakt. Welke hobbels moeten worden geslecht om te komen tot meer samenwerking?

Aan tafel zitten:

  • Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen Syntrus Achmea Real Estate & Finance
  • Winfred de Nijs, algemeen directeur Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
  • Patrick Barské, directeur Vastgoed en Ontwikkeling bij woningcorporatie Stadgenoot
  • Willem Sulsters, directeur Gebiedskwaliteit & Vastgoed gemeente Rotterdam

Moderator: Peter Hanff, redacteur Vastgoedmarkt

Locatie: RAI Amsterdam, hal 11, stand 11
Tijd: 5 juni, 14.00 uur.

Reageer op dit artikel