nieuws

G&S: nieuwe kantoren vooral buiten Zuidas

Projectontwikkeling

G&S: nieuwe kantoren vooral buiten Zuidas
Moermanskkade 400 Amsterdam

Een flink deel van de nieuwe kantoorvoorraad in Amsterdam moet niet op de Zuidas verrijzen, maar op andere locaties in de hoofdstad.

Dat bepleit Menno Ploeger, head of commerce bij G&S Vastgoed en deelnemer aan de rondetafel over kantoorontwikkeling tijdens Provada. Amsterdam wil de komende vier jaar 500.000 m2 aan nieuwe kantoren laten ontwikkelen. Volgens Ploeger is er al een ruim aanbod aan kantoorruimte op de Zuidas en doet het tekort zich op andere plekken voor.

‘Voorwaarden gronduitgifte Amsterdam kunnen ruimer’

‘Voorwaarden gronduitgifte Amsterdam kunnen ruimer’

‘Ik zou niet te veel nadruk leggen op nieuwbouw van kantoren op de Zuidas, want de marktruimte ligt op andere locaties. Op de Zuidas wordt heel wat kantoor aangeboden: in Valley, Twin Towers, de nieuwe torens van het World Trade Center, Kop Zuid en in de ruimte die Loyens & Loeff zal achterlaten na zijn verhuizing. Dat is heel veel aanbod voor een markt die met prijzen van 450 euro per m2 maar een beperkt aantal potentiële huurders heeft.’

‘De behoefte zit in Amsterdam in kantoorruimte met vierkantemeterprijzen van 200 tot iets boven 300 euro. Er is veel schaarste in gebieden als Zuidoost, Sloterdijk, Schinkel en de omgeving van station Amstel. Van dat tekort profiteren nu gemeenten als Hoofddorp en Utrecht. Er is veel meer vraag van beleggers naar kantoren in het wat minder dure segment dan naar kantoren op de Zuidas.’

Reageer op dit artikel